-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

VMI reikšmingai papildė nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, jog užbaigus duomenų ir informacinės sąsajos su Administracinių nusižengimų registru (toliau - Registras) tvarkymo veiksmus bei patikrinus duomenų korektiškumą, papildytas minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų (toliau – nepatikimi) neatitinkančių mokesčių mokėtojų sąrašas.
Lietuvoje prasidėjo pajamų deklaravimas
VMI / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pilna apimtimi jis yra skelbiamas adresu https://www.vmi.lt/cms/informacija-apie-mokesciu-moketojus -pasirenkant „Pagal grupes“ – Grupė „Neatitinka patikimų mokesčių mokėtojo kriterijų“.

„Valstybinė mokesčių inspekcija operatyviai reagavo į paaiškėjusius atvejus, kai pagal kitų institucijų pateiktą informaciją mokesčių mokėtojai buvo nepagrįstai įtraukti į patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų neatitinkančių mokesčių mokėtojų sąrašą ir ėmėsi papildomų veiksmų, siekiant užtikrinti, jog gaunami duomenys būtų reikiamo detalumo ir teisingi“, – sako VMI prie FM Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė ir pažymi, jog bendradarbiaujant su kitomis institucijomis, VMI patikrino informaciją apie kiekvieną į sąrašą įtrauktiną mokesčių mokėtoją.

Jei įmonės vadovui kyla klausimų, dėl kokių priežasčių įmonė įtraukta į nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą, tokią informaciją jis gali sužinoti paskambinęs į Mokesčių informacijos centrą, telefonu 1882. Be to, nuo šiol, VMI į nepatikimų Mokesčių mokėtojų sąrašą įtrauktus mokesčių mokėtojus apie tai informuos asmeniškai – e. laišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius