Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI tirs, ar „Agrokoncernas“ paramą teikė teisėtai

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atliks UAB „Agrokoncernas“ kontrolės veiksmus ir tirs jos teiktos paramos teisėtumą. Apie tai antradienį paskelbė pati įmonė.
Edgaras Šakys
Edgaras Šakys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Atsižvelgiant į bendrovės prašymą bus atliktos administracinės procedūros, siekiant įvertinti ar teikta ir panaudota parama atitinka labdaros ir paramos įstatymo nuostatas“, – BNS nurodė VMI.

Apie tokį pirmadieninį VMI sprendimą „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ vadovybė teigia informavusi Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).

Vasario pabaigoje įmonė kreipėsi į VRK, prašydama nurodyti, kokių teisės aktų pažeidimu bendrovė yra kaltinama ar įtariama, bei pasiūlė VRK, esant poreikiui, kreiptis į VMI ar kitas atsakingas institucijas. Nesulaukus informacijos apie tokį VRK sprendimą, „Agrokoncerno“ vadovas Edgaras Šakys bendrovės vardu VMI pateikė prašymą nurodyti, ar „Agrokoncernas“, teikęs paramą ir atitinkamą privalomą informaciją apie tai VMI, pažeidė teisės aktus.

„Bendrovė negali tapti procesų vilkinimo ir politikavimo įkaite, nes viešojoje erdvėje toliau manipuliuojama informacija dėl bendrovės veiklos, klaidinama visuomenė“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas E.Šakys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdis

Pirmadienį VRK rinkosi į posėdį, kuriame turėjo spręsti, ar anksčiau gautas „Agrokoncerno“ paramos teikimo metines ataskaitas ir surinktus duomenis apie milijoninę „Agrokoncerno“ paramą su „valstiečių“ lyderiu R.Karbauskiu susijusiems renginiams perduoti VMI, kad ši pagal kompetenciją įvertintų galimus labdaros, paramos ir mokestinius klausimus reglamentuojančių įstatymų pažeidimus.

Nors posėdyje dalyvavo 8 iš 13 narių ir to kvorumui užteko, klausimas buvo atidėtas ketvirtadieniui.

2013–2016 metais „Agrokoncernas“ įvairiems projektams iš savo įmonių nepasiskirstyto pelno paramai išleido daugiau nei milijoną eurų. 89,48 proc. šių lėšų teko organizacijoms „Naisių vasaros teatras“, „Naisių bendruomenė“ ir „Medicina practica“, kurių renginiuose R.Karbauskis buvo pristatomas kaip mecenatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius