Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI: žemės mokestį reikia sumokėti iki lapkričio 2 dienos

Žemės mokesčio deklaracijos gyventojams jau pateiktos Elektroninėje deklaravimo sistemoje (EDS), o ne EDS vartotojams išsiųstos klasikiniu paštu.
Traktorius
Traktorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) informuoja, kad žemės mokestį jos savininkai turi sumokėti iki šių metų lapkričio 2 dienos.

VMI informuoja, jog gyventojai norėdami sumokėti žemės mokestį už kitus asmenis, pvz. savo šeimos narius mokėjimo dokumente privalo nurodyti ne tik mokėjimo paskirtį (žemės mokestis), bet ir asmens, už kurio valdomą žemę šis mokestis yra mokamas, duomenis, t.y. žemės savininko asmens kodą.

VMI duomenimis šiais metais žemės mokesčio mokėtojai į savivaldybių biudžetus turėtų sumokėti apie 61 mln. litų. Iš viso šalyje yra per 926 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų, tačiau dėl savivaldybių nustatytų lengvatų, šį mokestį moka apie 575 tūkst. gyventojų ir įmonių. Žemės mokesčio mokėtojai 2008 metais sumokėjo beveik 48 mln. litų, 2009 – aisiais – 49 mln. litų, o praėjusiais – 52 mln. lt

Šiais metais, gavus informaciją iš trečiųjų šaltinių bei ją išanalizavus, daliai mokesčių mokėtojų (apie 17 tūkst.) buvo patikslintos mokėtinos žemės mokesčio sumos už 2007- 2010 metus. Beveik 5 tūkst. mokesčių mokėtojų permoka siekia 86,5 tūkst. litų. Permokėtos sumos bus įskaitomos 2011-ujų metų žemės mokesčiui padengti, o tiems gyventojams, kuriems prievolės sumokėti žemės mokestį už 2011 m. nebėra, pateikus prašymą VMI bus galima susigrąžinti.

VMI informuoja, jog žemės mokesčio mokėtojas, turintis laikinų finansinių sunkumų, gali kreiptis į teritorinę valstybinę mokesčių inspekciją dėl galimybės mokestinę nepriemoką mokėti dalimis. Jei gyventojui reikia valstybės paramos, tokio gyventojo mokestinės nepriemokos gali būti pripažintos beviltiškomis ir neišieškomos, kol nepasikeis mokesčių mokėtojo ekonominė socialinė padėtis. Tokie mokesčių mokėtojai galės būti atleisti nuo priskaičiuotos, bet nesumokėtos žemės mokesčio delspinigių sumos dėl jų sunkios ekonominės ir socialinės padėties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius