-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokeliuose atlyginimus mokančius Rusijos verslininkus siūloma bausti kalėjimo iki 3 metų bausme

Rusijos baudžiamąjį kodeksą norima papildyti straipsniu už atlyginimų mokėjimą vokeliuose. Kaip rašo naujienų svetainė izvestia.ru, jeigu šiam įstatymo projektui bus pritarta, įmonių, kurių darbuotojai atlyginimus gauna grynaisiais vokeliuose, vadovams grėstų bauda nuo šimto tūkstančių iki pusės milijono rublių, viešieji darbai arba kalėjimo bausmė iki trejų metų.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skirtingais vertinimais, šiuo metu beveik pusėje Rusijos darboviečių atlyginimai yra mokami grynaisiais ir vengiant mokesčių.

Įstatymą pasiūlę Rusijos Dumos deputatai teigia, kad atlyginimo mokėjimo vokeliuose reiškinys kai kuriose šalies vietose yra įprastas dalykas, į kurį nežiūrima neigiamai.

Advokatas Konstantinas Trapaidzė teigė, kad dabar tiems Rusijos darbdaviams, kurie atlyginimus moka apeidami mokesčius, gresia bauda nuo 50 iki 100 tūkstančių rublių. 

Advokatas Konstantinas Trapaidzė teigė, kad dabar tiems Rusijos darbdaviams, kurie atlyginimus moka apeidami mokesčius, gresia bauda nuo 50 iki 100 tūkstančių rublių.

Be to, jis teigė, kad atlyginimų mokėjimą vokeliuose paskelbus nusikaltimu, apie 70 proc. smulkiųjų įmonių bankrutuotų, neatlaikiusios mokesčių naštos – įmokų į darbuotojų socialinio draudimo ir pensijų fondus.

K.Trapaidzė tikina, kad kai kuriais atvejais mokesčių valstybei suma gali sudaryti apie ketvirtadalį atlyginimo dydžio.

„Jeigu įstatymas bus priimtas, tris – keturis direktorius pasodins, o daugybė smulkiųjų verslininkų tiesiog nutrauks veiklą“, – teigė advokatas.

Tuo tarpu Valstybės Dūmos ekonomikos, verslo ir inovacijų plėtros komiteto narys Aleksandras Potapovas aiškino, kad siūlomą įstatymo projektą palaikys.

„Tai žingsnis teisinga kryptimi. Verslininkai turi būti baudžiami už atlyginimus vokeliuose. Juk iš mokesčių, kurių tokiais atvejais išvengiama, mokamos socialinės išmokos ir būsimosios pensijos“, – sakė A.Potapovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius