-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių vartotojų nuotaikų indeksas nusirito į rekordiškai žemą lygį

Karo Ukrainoje pasekmėms verčiant Vokietiją rengtis skausmingai recesijai, didžiausios Europos ekonomikos vartotojų nuotaikos smuko į rekordiškai žemą lygį, parodė trečiadienį paskelbti apklausos rezultatai.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

Tyrimų bendrovės GfK skaičiuojamas indeksas, prognozuojantis vartotojų nuotaikas rugpjūčio mėnesį, smuko nuo, patikslintais duomenimis, minus 27,7 punkto mėnesiu anksčiau iki minus 30,6 punkto, pasiekęs žemiausią lygį nuo 1991 metų, kuomet buvo pradėta skaičiuoti šį rodiklį.

„Be nuogąstavimų dėl sutrikimų tiekimo grandinėse, karo Ukrainoje ir sparčiai kylančių energijos ir maisto kainų, dabar baiminamasi dėl dujų pasiūlos pakankamumo ekonomikai ir privatiems namų ūkiams ateinančią žiemą“, – pareiškė GfK pranešime cituojamas bendrovės ekspertas Rolfas Buerklas.

Apklausiusi apie 2 tūkst. vartotojų, GfK nustatė, kad vokiečiai ekonomikos plėtros perspektyvas vertina kur kas pesimistiškiau negu mėnesiu anksčiau: atitinkamas subindeksas nusirito į lygį, kokio nebuvo matyta nuo pandeminių karantinų pradžios 2020 metų balandį.

„Tarp vartotojų plinta baimė dėl artėjančios recesijos“, – rašoma pranešime.

Dėl Rusijos karo Ukrainoje smarkiai pakilo energijos kainos, kurios dar pakurstė jau ir taip didelę infliaciją, kuri Vokietijoje birželį sudarė 7,6 procento.

Taip pat vis labiau nerimaujama dėl rusiškų dujų tiekimo sumažėjimo, kuris Vokietijoje šią žiemą gali turėti katastrofiškų padarinių: gali tekti uždaryti dalį šalies gamyklų, o vyriausybė gali būti priversta imtis skubių energijos taupymo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius