-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija į geležinkelių tinklo modernizavimą iki 2030-ųjų investuos 62 mlrd. eurų

Vokietijos vyriausybė antradienį sutarė į geležinkelių tinklo sistemos modernizavimą investuoti 62 mlrd. eurų.
Geležinkelio bėgiai
Geležinkelio bėgiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Geležinkelių sistemos modernizavimas yra įtrauktas į platesnį planą, kurio tikslas – skatinti į darbą ir atgal važinėjančius asmenis rinktis ekologiškesnį viešąjį transportą.

„Ką tik pasirašėme svarbiausią Vokietijos istorijoje modernizavimo programą“, – pareiškė transporto ministras Andreasas Scheueris ir pridūrė, jog „tai bus geležinkelių dešimtmetis“.

Be valstybės, į modernizavimo programą investuos ir Vokietijos geležinkelių operatorė „Deutsche Bahn“, kuri šiam tikslui skirs papildomus 24 mlrd. eurų.

Bus investuojama į „pasenusios įrangos pakeitimą“, prieigos neįgaliesiems gerinimą, taip pat geležinkelių tiltų renovavimą, pareiškė ministras.

Tikslas skatinti žmones rinktis traukinius, o ne taršesnius automobilius ar lėktuvus yra įtrauktas į vyriausybės klimato problemų sprendimo priemonių paketą, kuriuo siekiama Vokietijai padėti išmetamų teršalų kiekį iki 2030 metų sumažinti 55 proc., palyginti su 1990 metais buvusiais lygiais.

Įgyvendinant šio paketo priemones, mažinamos traukinių bilietų kainos. Tuo tarpu lėktuvų bilietų kainos kils ir taip pat bus nustatyti didesni mokesčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius