-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokietija: JAV nuo gegužės 1-osios nustatys muitus plieno ir aliuminio importui iš ES

VVokietija mano, kad Vašingtonas nuo gegužės 1 dienos nustatys muitus aliuminio ir plieno importui iš Europos Sąjungos (ES), likus kelioms valandoms iki kanclerės Angelos Merkel išvykimo į Jungtines Valstijas ketvirtadienį pareiškė naujienų agentūros AFP šaltiniai Vokietijos vyriausybėje.
Vėstantis išgautas plienas
Vėstantis išgautas plienas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žvelgiant į tai, kokia padėtis yra šiandien, reikia manyti, kad muitai bus nustatyti gegužės 1-ąją“, kai pasibaigs išimties laikotarpis, pareiškė šaltiniai JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir A. Merkel derybų Vašingtone išvakarėse.

„Ir tuomet žiūrėsime, kaip spręsime šį klausimą“, – pridūrė šaltiniai.

Praėjusį mėnesį D. Trumpas paskelbė, kad Jungtinės Valstijos importuojamam plienui ir aliuminiui nustatys atitinkamai 25 ir 10 proc. muitus. Anot jo, šis importas kenkia JAV nacionaliniam saugumui, nes dėl jo mažėja vidaus gamyba, reikalinga karinei parengčiai užtikrinti.

JAV sąjungininkams pasipiktinus šiais planais, D. Trumpas pagrindiniams partneriams, įskaitant Kanadą ir Europos Sąjungą, nustatė laikiną išimtį.

Viešėdama Vašingtone, A. Merkel, be kita ko, sieks sustiprinti ekonominius ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, pareiškė šaltiniai Vokietijos vyriausybėje. Anot jų, Berlynas yra pasirengęs su JAV iš naujo derėtis dėl pramoninėms prekėms taikomų muitų.

„Galime vėl kalbėtis šiuo klausimu“, – pareiškė šaltiniai.

Už prekybą atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Cecilia Malmstrom praėjusią savaitę pareiškė, jog Briuselis tikisi, kad Sąjunga nuo šių JAV muitų bus atleista visam laikui.

Komisija taip pat yra parengusi atsakomųjų priemonių sąrašą tam atvejui, jeigu JAV nepratęs išimties ir visgi įves muitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius