Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos centrinis bankas gerokai pagerino šalies ūkio augimo prognozes

Vokietijos centrinis bankas penktadienį gerokai padidino didžiausio Europos ūkio augimo 2017 ir 2018 metais prognozes, tačiau įspėjo, kad paskesniais metais augimas sulėtės ir tai visų pirma lems darbo jėgos stoka.
Hamburgas
Hamburgas / 123rf.com nuotr.

Naujausiais centrinio banko skaičiavimais, šiemet bendrojo vidaus produkto (BVP) prieaugis sieks 2,6 proc., o kitąmet – 2,5 procento. Dar birželio mėnesį buvo prognozuota, kad šiemet ūkis padidės 1,9 proc., o 2018 metais – 1,7 procento.

„Vokietijos ekonomika sparčiai auga, – pareiškė centrinis bankas. – Šį augimą skatina didelė Vokietijoje pagamintų prekių paklausa užsienio rinkose. O rekordiškai žemas nedarbo lygis šalyje skatina vidaus vartojimą.“

Tačiau 2019 metais BVP augimo tempas sulėtės iki 1,7 proc., o 2020 metais – iki 1,5 proc., prognozuoja centrinis bankas.

„Tolesnio augimo galimybes visų pirma varžo didelis pajėgumų panaudojimas ir, be kita ko, darbo jėgos trūkumas“, – pareiškė centrinio banko vadovas Jensas Weidmannas.

Savo ekonomines prognozes neseniai pagerino ir Vokietijos vyriausybė, kuri šiuo metu numato, kad šiemet ūkio prieaugis sieks 2 proc., o kitąmet – 1,9 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius