-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ekonomika išaugo 0,6 proc.

Didžiausia Europoje Vokietijos ekonomika praėjusių metų spalio-gruodžio mėnesiais išaugo 0,6 proc., rodo trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys.
Brandenburgo vartai Berlyne
Brandenburgo vartai Berlyne / 123rf.com nuotr.

Pirmąjį praėjusių metų ketvirtį Vokietijos BVP padidėjo 0,9 proc., antrąjį – 0,6 proc., o trečiąjį – 0,7 proc. Visi rodikliai buvo paskaičiuoti atsižvelgiant į sezoninius ir kalendorinius veiksnius.

Sudėjus visus ketvirtinius rezultatus, metinis Vokietijos ūkio prieaugis siekė 2,2 proc. ir buvo didžiausias nuo 2011 metų. Tokius pat preliminarius duomenis sausi skelbė ir Vokietijos federalinė statistikos tarnyba „Destatis“.

Ketvirtąjį ketvirtį daugiausia ūkio augimui įtakos turėjo augęs eksportas. Tuo tarpu privatus vartojimas beveik nepakito, o vyriausybė išlaidas minėtu laikotarpiu didino. Investicijos į gamybos priemones augo, o statybų sektoriaus susitraukė.

„Žvelgiant į priekį, tie patys pamatiniai veiksniai, kurie palaikė augimą 2016 ir 2017 metais, išliks ir šiais metais“, – prognozuoja „ING Diba“ ekonomistas Carstenas Brzeski (Karstenas Bžeskis).

Vokietijos ūkio ministerija sausį paskelbė prognozuojanti, kad šalies BVP šiais metais turėtų augti 2,4 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius