-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos eksportą sausį didino paklausa iš Kinijos

Vokietijos eksportas sausio mėnesį augo dėl stiprios prekybos su Kinija, tačiau importas smuko, nes su koronavirusu susiję apribojimai sumažino vartotojų paklausą didžiausioje Europos ekonomikoje.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak federalinės statistikos tarnyba „Destatis“, sausį eksportas ūgtelėjo 1,4 proc., palyginti su ankstesniu mėnesiu, remiantis pagal sezoniškumą patikslintais duomenimis.

Tuo tarpu importas sumenko 4,7 proc., o tai reiškia, kad Vokietijos prekybos perteklius – atidžiai stebimas rodiklis – padidėjo iki 22,2 mlrd. eurų.

Palyginti su padėtimi prieš metu, prieš prasidedant pandemijai, eksportas sausį buvo mažesnis 8 proc., o importas – beveik 10 procentų.

„Sausio mėnesį vartotojų paklausa labai sumenko dėl galimybių stokos“, nes vyriausybė uždraudė dirbti nebūtinų prekių parduotuvėms, laisvalaikio ir kultūros centrams, teigė LBBW ekonomistas Jensas Oliveris Niklaschas.

Visgi „pagamintų Vokietijoje“ prekių paklausą paskatino itin svarbi prekybos partnerė Kinija, kuri greičiau atsigavo po COVID-19 sukeltos krizės.

Eksportas į ES šalis, lyginant su 2020 metų sausiu, sumažėjo 6 procentais. Praktiškai tiek pat susitraukė ir ES prekių paklausa Vokietijoje.

„Brexito“ sukeltas nuosmukis ir toliau darė įtaką prekybos su Jungtine Karalyste apimtims, o „Destatis“ užfiksavo 29 proc. siekiantį Vokietijos eksporto per Lamanšo sąsiaurį nuosmukį.

JK prekių paklausa Vokietijoje sumenko daugiau nei 56 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius