Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos eksportas į Didžiąją Britaniją sausį sumenko 30 proc.

Vokietijos prekių eksportas į Didžiąją Britaniją sausį sumenko 30 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, parodė antradienį paskelbti oficialūs duomenys, o paklausai pakenkė ir „Brexit“, ir koronaviruso pandemija.
Nuleidžiama JK vėliava
Nuleidžiama JK vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Federalinė statistikos agentūros „Destatis“ teigimu, Vokietijos eksportas į Didžiąją Britaniją mažėjo nuo 2016 metų, kai šalis referendume balsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos.

Visgi pastaraisiais metais paklausos mažėjimas spartėjo.

2020 metais Vokietijos eksportas į Didžiąją Britaniją, palyginti su 2019 metais, susitraukė 15,5 proc. ir tai buvo didžiausias metinis sumažėjimas nuo 2009 metų finansų ir ekonomikos krizės.

Vokietijos eksporto į Didžiąją Britaniją vertė siekė 66,9 mlrd. eurų, palyginti su 89 mlrd. eurų 2015 metais, prieš įvykstant balsavimui dėl „Brexit“.

Be to, sumenko ir Vokietijos importas iš Didžiosios. Importo vertė pernai siekė 34,7 mlrd. eurų ir buvo 9,6 proc. mažesnis nei 2019 metais.

Labiausiai importas sumažėjo antrąjį praėjusių metų pusmetį, kai siuntų srautai susitraukė 16,2 proc., palyginti su 2,5 proc. nuosmukiu, fiksuotus per pirmuosius 2019 metų mėnesius.

Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES rinkos, šalies eksportuotojai ir Lamanšo sąsiaurį kertantys krovinių vežėjai susidūrė su dideliais vėlavimais ir trikdžiais.

ES vadovai tai vertina kaip neišvengiamą JK vyriausybės sprendimo siekti visiško atsiskyrimo nuo bloko pasekmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius