-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos euroskeptikas Berndas Lucke'as siūlo išvyti iš euro zonos prasiskolinusias valstybes

Naujos Vokietijos euroskeptikų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) įkūrėjas Berndas Lucke'as sako, kad pietinės Europos valstybės turi būti priverstos palikti euro zoną. Be to, kiekvienas pilietis turi teisę paduoti savo valstybę į teismą už tai, kad ji moka šalies kaimynės skolas, rašo CNBC.
Atėnai
Atėnai / E.Kazlauskaitės nuotr.

Šiemet AfD partiją įsteigęs Berndas Lucke'as aiškino, kad Vokietija su krize kovoja netinkamai, todėl jo partija siūlo alternatyvą.

„Visų pirma, pietinės Europos valstybės turi palikti euro zoną, nes jos yra nekonkurencingos. Alternatyva šioms valstybėms gali būti tik darbo užmokesčio sumažinimas maždaug 30 proc., o tai būtų tiesiog nepriimtina“, – sakė politikas.

Euro zonoje likusioms valstybėms yra būtina reforma. Ji įtvirtintų, kad viena valstybė nemokėtų kitos skolų. Jei taip atsitiktų, pilietis turėtų teisę paduoti valdžią į teismą.

Vokietijoje rinkimai į Bundestagą vyks rugsėjį. AfD turės surinkti mažiausiai 5 proc.

B.Lucke'as savo pergale tiki. Tačiau rinkimų tyrimų kompanijos „Forsa“ analitikas  Peteris Matuschekas mano, kad partijai dėl to reikės nuversti kalnus.

„Tai yra vienos problemos partija, kuriai euro klausimas yra pagrindinis. 1998 metais už Vokietijos markę pasisakanti partija surinko vos 0,9 proc. balsų, nors euro atžvilgiu gyventojai buvo skeptiškesni“, – sakė jis.

Jo teigimu, vokiečiai susitaikė su euru. O Vokietijos kanclerė Angela Merkel yra populiari dėl to, kaip gina Vokietijos interesus.

„Merkel populiari yra ne dėl to, kaip sekasi Vokietijos ekonomikai, bet dėl to, kaip ji sprendžia euro krizę. Ji yra gera lyderė, žmogus, kuris gina šalies interesus užsienyje. Būtent dėl to ja pasitikti vokiečiai“, – sakė ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius