Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos finansų ministras skeptiškai vertina Kipro atsarginį planą

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble skeptiškai vertina Kipro vyriausybės atsarginį "planą B", kuriuo siekiama užkirsti kelią finansiniam krachui, penktadienį rašo populiarus dienraštis "Bild".
Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble'as
Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vien kosmetinių pakeitimų nepakanka“, – sakęs W.Schaeuble, kurį laikraščiui citavo valdančiosios koalicijos nariai, ketvirtadienį vakare dalyvavę susitikime su ministru.

Kipras „privalo judėti ir imtis rimtų priemonių“, kad sustiprintų savo finansus, sakė ministras.

Nikosija stengiasi pertvarkyti savo bankininkystės sektorių, kad išvengtų finansinio kracho Europos centriniam bankui (ECB) pagrasinus nutraukti pinigų srautą šalies bankams.

Kipro politikai iki pirmadienio turi patvirtinti „plano B“ susitarimą su Europos Sąjunga (ES) ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF), nes kitaip ECB žada nutraukti pinigų srautą, o tai tikriausiai sužlugdytų salos bankus.

ES taip pat smarkiai spaudžia sudaryti susitarimą. Vienas šaltinis perspėjo, kad Kiprui gresia pašalinimas iš euro zonos, jeigu parlamentas iki antradienio nepatvirtins veiksmingo plano savo išpūstam bankininkystės sektoriui restruktūrizuoti.

Tačiau parlamentarai vėlai ketvirtadienį paskelbė neeilinės sesijos pertrauką ir nebalsavo dėl dviejų pirmųjų įstatymo projektų, kurių paketą vyriausybė parengė pagal pataisytą savo planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius