-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos pramonė kenčia nuo žaliavų ir tarpinės produkcijos stygiaus

Vidutiniškai trys iš keturių Vokietijos pramonės įmonių susiduria su žaliavų ir tarpinės produkcijos tiekimo problemomis, ir jos, anot ekonomistų, išliks ir antrąją šių metų pusę, skelbia visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Vokietija Pramonė

Miuncheno ekonominių tyrimų institutas „Ifo“ pirmadienį pristatė praėjusį mėnesį atliktų apklausų rezultatus – 73,3 proc. Europos didžiausios ekonomikos įmonių skundėsi žaliavų ir tarpinėse produkcijos įsigijimo sunkumais. Birželį šis rodiklis siekė 74,1 procento.

Pasak „Ifo“ tyrimų skyriaus vadovo Klauso Wohlrabe's be ilgalaikio elektronikos komponentų trūkumo, svarbų vaidmenį ir toliau vaidina problemos pasaulinėje logistikoje, ypač laivyboje.

„Ifo“ atkreipė dėmesį į kritinę padėtį pagrindiniuose Vokietijos pramonės sektoriuose. Elektros inžinerijos, mechanikos inžinerijos ir automobilių pramonėje apie 90 proc. įmonių nurodė, kad trūksta tam tikrų pagrindinių medžiagų. Taip pat, anot jų, nėra ženklų, kad artimiausiu metu galėtų labai pagerėti žaliavų ir pusgaminių pasiūla.

Žaliavų stygiaus problema vis labiau slegia gėrimus gaminančias įmones. 70,5 proc. šios pramonės šakos respondentų liepą nurodė, kad trūksta komponentų (birželį ši dalis siekė 47,9 proc.). Tuo tarpu padėtis drabužių pramonėje šiek tiek pagerėjo – rodiklis krito nuo 81,7 proc. birželį iki 64,1 proc. liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius