-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos pramonė lapkritį ūgtelėjo

Vokietijoje pramonės gamyba lapkritį po dviejų mėnesių ėmė pamažu atsitiesti, parodė ketvirtadienį paskelbti oficialūs duomenys, tačiau eksportas sumenko.
Eurai
Eurai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Pramonė

Įmonės pranešė, kad remiantis pagal sezoniškumą pakoreguotais duomenimis, gamybos apimčių augimas padidėjo 1,1 proc. palyginti su ankstesniu mėnesiu, pranešė statistikos tarnyba „Destatis“.

Statistikai taip pat patikslino spalio mėnesio gamybos duomenis ir nurodė, jog minėtu laikotarpiu fiksuotas ne 1,7 proc., kaip buvo pranešama anksčiau, o 1,1 procento mažėjimas.

Kalbant apie skirtingas pramonės sritis, lapkritį sulėtėjo tik gamybos priemonių gamintojų veikla, tuo tarpu vartojimo prekių gamyba ūgtelėjo 0,5 proc., o ilgalaikio turto gamybos apimtys šoktelėjo 2,4 procento.

Visgi ekonomikos ministerija įspėjo nesikliauti per dideliu optimizmu.

Lyginant dviejų mėnesių laikotarpių rezultatus – rugpjūčio–rugsėjo ir spalio–lapkričio, – gamyba sumenko 0,7 proc., pažymėjo ministerija.

„Ekonominis pramonės silpnumas dar nėra įveiktas“, – teigė ministerija, nors „naujų užsakymų stabilizavimasis ir geresni lūkesčiai rodo, kad artimiausiais mėnesiais padėtis šiek tiek pagerės“.

Tai, kad Vokietijos pramonė išgyvena ne pačius geriausius laikus, parodė ir ketvirtadienį „Destatis“ paskelbti prekybos duomenys, parodę, jog šalies prekybos perteklius – skirtumas tarp importo ir eksporto – lapkričio mėnesį sudarė 18,3 mlrd. eurų.

Daugelis šalies gamintojų didelę dalį pajamų gauna iš užsienyje parduotos produkcijos.

Eksportas lapkritį susitraukė 2,3 proc. palyginti su ankstesniu mėnesiu, iki šiek tiek mažiau nei 113 mlrd. eurų, o importas sumenko 0,5 proc. iki 94,6 mlrd. eurų.

Sumažėjo Vokietijos pardavimai kaimynėms Europos Sąjungoje, euro zonoje ir visame pasaulyje.

Žvelgiant į ateitį, „2020 metai gali būti sunkūs Vokietijos ekonominei veiklai“, – pažymėjo banko LBBW analitikas Jensas Oliveris Niklaschas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius