-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos pramonininkai smarkiai apkarpė ekonomikos augimo prognozę

Vokietijos federalinė pramonininkų asociacija (BDI) prognozuoja, kad šalies bendrasis vidaus produktas šiemet padidės tik 1,5 proc., o grįžti į prieškrizinį lygį iki metų pabaigos įmanoma tik tuo atveju, jei bus tęsiamas gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos, skelbia visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“/AP nuotr.

Iki Rusijos invazijos į Ukrainą BDI prognozavo šalies ekonomikos augimą šiais metais 3,5 procento.

„Pramonė kenčia nuo dvigubos krizės – Rusijos invazijos į Ukrainą ir koronaviruso pandemijos padarinių“, – sakė BDI vadovas Siegfriedas Russwurmas ir pabrėžė, jog Vokietijos ekonomika į ikipandeminį lygį iki šių metų pabaigos grįžtų tik tuo atveju, jei Vakarai Europai ir toliau bus tiekiamos rusiškos dujos.

"[Rusijos] dujų tiekimo nutraukimas būtų pražūtingas pramonės gamybai ir neišvengiamai įstumtų mūsų ekonomiką į recesiją“, – pareiškė S.Russwurmas.

Kartu jis pažymėjo, kad pramonininkai sulaukia rekordiškai daug užsakymų, tačiau gamybą smarkiai stabdo tiekimo problemos, o didėjantis netikrumas dėl karo Ukrainoje mažina įmonių norą investuoti.

„Karas atskleidė Vokietijos pramoninės galios Achilo kulną – priklausomybę nuo energijos, žaliavų ir pagrindinių technologijų“, – sakė Vokietijos pramonininkas.

Pasak BDI vadovo, didelė infliacija, kurią įsiūbavo sparčiai kylančios energijos ir žaliavų kainos, vis stipriau „dusina įmones“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius