Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos vartotojai su nerimu pasitinka artėjančias didžiausias metų šventes

Vokietijos pirkėjai didžiausias metų šventes pasitinka pasitinka jausdami didesnį nerimą dėl savo pajamų ir darbo vietų, ketvirtadienį parodė atidžiai stebimos apklausos rezultatai, šaliai kovojant su antrąja koronaviruso banga.
Berlynas
Berlynas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Indeksas, kuriuo tyrimų bendrovė GfK NOP įvertino vartotojų lūkesčius dėl gruodžio mėnesio, sumažėjo iki minus 6,7 punkto, palyginti su šiek tiek patikslinto minus 3,2 punkto rodiklio lapkritį.

Kanclerės Angelos Merkel vyriausybė lapkričio mėnesį paskelbė naujas priemones, kuriomis siekiama sustabdyti spartų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiaus augimą. Šalyje uždaryti restoranai, viešbučiai, sporto ir kultūros centrai.

„Tik ženklus infekcijų skaičiaus sumažėjimas ir apribojimų sušvelninimas gali vėl įnešti daugiau optimizmo“, – sakoma „GfK“ eksperto Rolfo Buerklio pranešime.

A.Merkel ir Vokietijos 16 žemių vadovai vėlų trečiadienį susitarė pratęsti ribojamųjų priemonių galiojimą bent iki gruodžio 20 dienos.

Nors minėtos priemonės yra švelnesnės nei karantinas, įvestas pavasarį per pirmąją koronaviruso bangą, jos stabdo vasarą prasidėjusį ekonomikos atsigavimą.

„GfK“ apklausti maždaug 2 000 respondentai pažymėjo, kad jie pesimistiškiau vertina Vokietijos ekonomikos perspektyvas ir savo pačių lūkesčius dėl pajamų.

Šalyje stiprėja nerimas, kad įmonės, kurios labiausiai nukentėjo dėl pastarųjų ribojamųjų priemonių, gali nepajėgti išsilaikyti, o tai reikštų darbo vietų praradimą, teigė vienas apklausos dalyvis.

Nors respondentai tvirtino, jog praėjusį mėnesį rečiau ryžosi brangesniems pirkiniams, „GfK“ pažymėjo, kad artėjant Kalėdoms bendra išlaidų tendencija išlieka „patenkinamo“ lygio.

Skirtingai nei pavasarį, mažmenininkams šį kartą leista dirbti.

Vyriausybės pareigūnai paragino visuomenę pasirūpinti dovanomis darbo dienomis, kad būtų išvengtą didelių sambūrių parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius