Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos vartotojų nuotaikos šiek tiek pagerėjo, nors nerimas dėl karo Ukrainoje išlieka

Vokietijos vartotojus ir toliau neramina karo Ukrainoje padariniai, nepaisant to, kad artėjant pirmajam vasaros mėnesiui jų pasitikėjimas šalies ekonomika šiek tiek sustiprėjo, rodo trečiadienį paskelbti tyrimo duomenys.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

Tyrimų bendrovės „GfK“ indeksas, prognozuojantis vartotojų nuotaikas birželio mėnesį, pakilo iki minus 26 punkto, palyginti su minus istoriškai žemo 26,6 punkto rodikliu mėnesiu anksčiau.

„GfK“ vartotojų ekspertas Rolfas Buerklas pažymėjo, kad vartotojų nuotaikų pagerėjimas yra „nereikšmingas“.

„Nepaisant su koronavirusu susijusių apribojimų sušvelninimo, Ukrainos karas ir infliacija slegia vartotojų nuotaikas“, – pažymėjo R.Buerklas.

Nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios išaugo energijos, maisto ir žaliavų, kurių pagrindinės tiekėjos yra Ukraina ir Rusija, kainos.

Dėl to infliacija Vokietijoje balandį fiksuota didžiausia per kelerius metus infliacija, siekusi 7,4 procento.

„GfK“ tyrimas, kurio metu apklausta apie 2 tūkst. žmonių, taip pat parodė, kad vokiečiai „vidutiniškai“ palankiau vertina ekonomikos perspektyvas – gegužę rodiklis pakilo 7,1 punkto iki minus 9,3 punkto.

Nepaisant pagerėjimo, šis skaičius buvo yra 50 punktų mažesnis nei tuo pačiu metu pernai, kai Vokietijoje buvo sušvelninti su koronavirusu susiję apribojimai.

Pajamų lūkesčiai gegužę ūgtelėjo 7,6 punkto iki minus 23,7 punkto. Pasak „GfK“, karo sukeltas pragyvenimo išlaidų šuolis išlaikė šį rodiklį „itin žemame lygyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius