-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos verslo pasitikėjimas šalies ekonomika augo penktą mėnesį iš eilės

Verslininkų pasitikėjimas Vokietijos ekonomika rugsėjį toliau augo, parodė ketvirtadienį paskelbti atidžiai stebimo tyrimo rezultatai, nepaisant augančio koronaviruso atvejų skaičiaus.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

Miuncheno Ekonomikos tyrimų instituto („Ifo“) mėnesinis indeksas pakilo iki 93,4 punkto, palyginti su rugpjūčio mėnesio pagal sezoniškumą pakoreguotu 92,5 punkto rodikliu.

Tai reiškia, kad nuotaikos gerėjo penktą mėnesį iš eilės.

Visgi rodiklis yra šiek tiek mažesnis nei „Factset“ apklaustų analitikų prognozių konsensusas, numatęs 93,5 punkto rezultatą.

„Vokietijos ekonomika stabilizuojasi, nepaisant didėjančio infekcijų skaičiaus“, – pažyėmjo „Ifo“ vadovas Clemensas Fuestas.

Šiuo metu rodiklis beveik prilygsta pernai tuo pačiu metu fiksuotam lygiui – 94,8 punkto, o tai rodo nepaprastą ekonomikos pokytį po to, kai pavasarį ekonominis našumas rekordiškai smuko.

Balandžio mėnesį, kai dėl karantino Vokietijoje užsidarė gamyklos ir parduotuvės, „Ifo“ indeksas nukrito iki rekordiškai žemo lygio, o kitą mėnesį, kai buvo pradėtos švelninti ribojančiosios priemonės, jis ėmė augti.

Apskritai iki šiol pandemiją mes išgyvenome geriau, nei buvo bijota kovo ar balandžio mėnesiais.

Remiantis tyrimo duomenimis, rugsėjo mėnesį pramonės ir statybos sektoriuose pastebimai pagerėjo nuotaikos, nors paslaugų sektoriaus indeksas krito, nes jo perspektyvos tapo niūresnės.

„Paskutiniame ketvirtyje greičiausiai vėl bus nesėkmių, – teigė banko LBBW vyriausiasis ekonomistas Uwe Burkertas. – Bet apskritai iki šiol pandemiją mes išgyvenome geriau, nei buvo bijota kovo ar balandžio mėnesiais“.

Trečiadienį paskelbtas vartotojų pasitikėjimo rodiklis parodė, kad vartotojų nuotaikos dėl spalio mėnesio šiek tiek pagerėjo nepaisant būsimų apribojimų galimybės, esant stabiliai darbo rinkai.

Miunchenas, trečias pagal dydį šalies miestas, jau paskelbė, kad kai kuriose gausiai žmonių lankomose lauko erdvėse veido kaukės bus privalomos siekiant kovoti su infekcijų šuoliu, tuo tarpu svarstomas ir tikslinis alkoholio draudimas.

„Lengvoji atsigavimo dalis jau pasibaigė. Tiek sveikatos, tiek ekonominės politikos pastangos dabar turi būti sutelktos į tai, kad ekonominis augimas ir toliau vyktų patenkinamu tempu“, – pareiškė bankininkystės grupės KfW vyriausioji ekonomistė dr. Fritzi Koehler-Geib.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius