Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos vicekancleris ragina sumažinti Graikijos skolą

Vokietijos vicekancleris Sigmaras Gabrielis pirmadienį paragino sumažinti Graikijos skolą, nes, anot jo, dar didesnis taupymas sunaikintų „mažus žalius ekonomikos atsigavimo ūglius“.
Atėnai
Atėnai / 123rf.com
Temos: 1 Graikija

Tuo tarpu Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir finansų ministras Wolfgangas Schaeuble, kaip ir anksčiau, laikosi griežtesnio požiūrio.

Euro zonos finansų ministrams Briuselyje pradėjus tartis dėl Graikijos, socialdemokratas S.Gabrielis, kuris taip pat eina ekonomikos ministro pareigas, Berlyne pareiškė, jog reikia „pagaliau žengti žingsnį, kad Graikijai nebereikėtų kasmet iš naujo maldauti daugiau paskolų“.

„Reikia kažką padaryti skolų naštai sumažinti“, – pareiškė jis.

S.Gabrielis pažymėjo, kad po ilgų krizės metų Graikija „pagaliau pirmą kartą stebi ekonomikos augimą“.

„Ir tai, ko dabar reikalauja kai kurie kreditoriai, kitas taupymo programos žingsnis, sunaikintų šį mažą žalią ekonomikos atsigavimo Graikijoje ūglį, o Europos politika neturėtų būti tokia“, – pareiškė vicekancleris.

Ekonomikos ministerijos atstovė spaudai Beate Braams paaiškino, kad šį pareiškimą S.Gabrielis padarė „kaip socialdemokratų partijos pirmininkas“.

Tuo tarpu A.Merkel atstovas spaudai Steffenas Seibertas pažymėjo, kad Vokietijos vyriausybės pozicija Graikijos klausimu nepasikeitė ir kad būdai skolų naštai sumažinti galėtų būti svarstomi tik po to, kai bus įvykdyti reikalavimai dėl reformų.

Euro zonos finansų ministrai pirmadienį susirinko į skubų susitikimą, kurio metu sieks susitarti dėl naujų reformų, kurias turėtų įgyvendinti Graikiją, ir išvengti dar vienos euro zonos krizės.

Tikimasi, kad ministrai užbaigs ilgai stringančią pirmąją Graikijos pažangos įgyvendinant trečiosios pagalbos programos reikalavimus peržiūrą ir apsvarstys naujas priemones šalies skolai sumažinti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius