-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volstrytas sureagavo į J.Bideno planus padidinti mokesčius stambiesiems investuotojams

Volstrite akcijos ketvirtadienį pigo pasirodžius pranešimams, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija svarsto galimybę padidinti mokesčius stambiesiems investuotojams į akcijas, tuo tarpu Europos akcijų indeksai ūgtelėjimu sureagavo į Europos Centrinio Banko (ECB) sprendimą nemažinti paramos pandemijos metu programos apimčių.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors trečiadienį JAV indeksai ūgtelėjo, tačiau didžiąją savaitės dalį jie jautė spaudimą, rinkoms nerimaujant dėl išaugusio kapitalo vertinimo ir spartėjančio koronaviruso plitimo Indijoje ir kitose šalyse.

Tuo tarpu ketvirtadienį indeksai smuktelėjo investuotojams sureagavus į pasirodžiusius pranešimus, kad prezidentas J.Bidenas rengia planą padidinti akcijų sandorių pelno mokesčio tarifą nuo 20 proc. iki 39,6 proc. asmenims, uždirbantiems daugiau nei 1 mln. JAV dolerių.

Visi trys pagrindiniai JAV indeksai smuktelėjo 0,9 procento.

Nepaisant prezidento planų, bet kurio mokesčių plano laukia ilgas svarstymo procesas Kapitolijaus kalvoje, kol jis taps realybe, tuo tarpu analitikai mano, jog įstatymų leidėjų nuomonės dėl mokesčio didinimo greičiausiai smarkiai išsiskirs.

J.Bidenas taip pat ragina padidinti įmonių pelno mokestį, kad būtų surinkta lėšų finansuoti jo siūlomą trilijonų dolerių vertės infrastruktūros atnaujinimo paketą.

„Rinkai buvo priminta, kad esama tokios priemonės galimybės, o dabar visa ši didesnių mokesčių perspektyva kirbės jų galvose“, – pareiškė rinkos analizės bendrovės „Briefing.com“ analitikas Patrickas O'Hare ir pridūrė, kad žinia taip pat tapo „pasiteisinimu parduoti dalį akcijų“.

Tuo tarpu Frankfurto DAX 30 ketvirtadienį pakilo 0,8 proc., Paryžiaus CAC 40 – 0,9 proc., reaguodami į ECB pažadą nemažinti savo didžiulio kovos su pandemija stimulų paketo apimčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius