-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

VPT: Kelių duomenų sistemos konkursas – su pažeidimais

2,4 mln. eurų vertės Lietuvos automobilių kelių direkcijos skelbtas elektroninės kelių duomenų sistemos sukūrimo konkursas – su pažeidimais, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). VPT nenurodė nutraukti su informacinių technologijų bendrove „TP AIM“ jau pasirašytos sutarties, tačiau skelbdama naujus konkursus, direkcija turės ištaisyti klaidas.
Viešųjų pirkimų tarnyba
Viešųjų pirkimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VPT teigimu, pasirinkta pasiūlymų vertinimo metodika nebuvo pakankamai aiški ir objektyvi, vertinimo kriterijų formuluotės galėjo būti nevienodai interpretuojamos. Visa tai neužtikrino, kad bus išrinktas ekonomiškai naudingiausias pasiūlymas.

„Atsižvelgiant į tai, kad pirkimo procedūros pasibaigusios ir sudaryta sutartis, tarnyba apsiriboja vertinimu, tačiau pažymi, kad pažeidimai dėl ekonominio naudingumo kriterijų balų skyrimo tvarkos aprašymo skelbiant naujus pirkimus turi būti ištaisyti“, – nurodo VPT.

Direkcija kovo pabaigoje pasirašė 2,439 mln. eurų vertės sutartį su „TP AIM“ – įmonė sukurs sistemą iki 2021 metų spalio. Darbai finansuojami Europos Sąjungos lėšomis.

Anot direkcijos, sukūrus sistemą, bus geriau planuojami kelių priežiūros ir plėtros darbai, kontroliuojamas sutarčių įgyvendinimas, geriau panaudojamos lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius