Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VPT vadovas: nacionalinio stadiono projektas bus vertinamas po tarybos sprendimo

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) būsimo Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutartį peržiūrės, kai Vilniaus miesto valdžia apsispręs dėl jo statybų kainos indeksavimo, sako VPT vadovas Darius Vedrickas. Anot jo, tarnyba kol kas neturi dokumentų apie pasikeitusias stadiono statybos sąlygas.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Jis sako, kad iki vasario 28-osios, kada atnaujintos sutarties projektą turėtų svarstyti miesto taryba, tarnyba gali suteikti tik metodinę pagalbą arba atlikti prevencinę peržiūrą.

„Kai bus priimtas tarybos sprendimas, tai teisės aktai suteikia (galimybę – BNS) VPT atlikti koncesijos sutarties peržiūrą. Mes planuojame ja pasinaudoti“, – trečiadienį Seimo Audito komitete aptariant projekto įgyvendinimo eigą teigė D.Vedrickas.

Audito komiteto vadovas Zigmantas Balčytis įsitikinęs, kad savivaldybės taryba neturėtų priiminėti jokių sprendimų, kol savo išaiškinimų nepateikė VPT ir Finansų ministerija.

„Prieš priimant sprendimus taryboje turi būti gautos Finansų ministerijos ir VPT išvados bei vertinimai. Institucijoms turi būti suteiktas adekvatus laikas vertinimams“, – teigė komiteto pirmininkas.

D.Vedricko teigimu, VPT ketina įvertinti statybų kainos indeksavimą, papildomus darbus numačius dar 3 tūkst. vietų ir areną, pakeistą mokėjimų grafiką.

„Iki šiol savivaldybės tarybos sprendimo projekto neturime, dirbame šiuo metu su galiojančia koncesijos sutartimi. Gavę sutarties projektą, matysime, kaip keičiasi rizikos matricos“, – komitete sakė VPT vadovas.

Parlamentaras Artūras Skardžius priekaištavo, kad Vilniaus politikams priėmus sprendimą VPT bus per vėlu vertinti projektą.

„Po 28 dienos bus traukinys nuvažiavęs“, – replikavo jis.

Vasario pradžioje paskelbta, kad projektą iš jo koncesininkės – investicijų bendrovės „BaltCap“ perima Arvydo Avulio valdoma nekilnojamojo turto bendrovė „Hanner“. Tačiau A.Avulis ne kartą sakė, kad projekto imsis tik tuo atveju, jei jo kaina bus indeksuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius