-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VSAT: Medininkuose transporto eilės padidėjo, Šalčininkuose – sumažėjo

Nuo kovo Lietuvai uždarius dar du pasienio punktus su Baltarusija, per savaitgalį transporto eilė Medininkuose kiek padidėjo, o Šalčininkuose – sumažėjo, rodo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenys.
Automobilių eilė į Baltarusiją ties Medininkais
Automobilių eilė į Baltarusiją ties Medininkais / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pasak tarnybos atstovo Giedriaus Mišučio, palyginti su kovo pradžia, eilių mažėjimas ypač matomas Medininkų punkte.

„Palyginti su prieš savaitę buvusiomis eilėmis, kai laukimo laikas buvo 45–50 val., tai dabar yra labai ryškus sumažėjimas (apie 12 val. – BNS). (...) Eilių mažėjimas matomas akivaizdus, ypač Medininkuose“, – BNS pirmadienį sakė G.Mišutis.

Jo teigimu, pirmadienį 8 val. ryto Medininkuose laukė apie 114 vilkikų (sekmadienį – apie 90, penktadienį – 80), jų laukimo laikas – apie 12 valandų (apie 8 val.). Lengviesiems automobiliams, kurių buvo apie 50 (atitinkamai apie 40 ir 20), čia tenka laukti apie 5 val. (5 ir 2 val.).

Tuo metu Šalčininkų punkte laukė apie 250 vilkikų (atitinkamai apie 300 ir 340), jiems laukti teks apie 25 valandas (30 ir 34 val.). Lengvųjų automobilių eilės pirmadienio rytą čia nebuvo (atitinkamai 40 ir 90, laukimo laikas – 4 ir 4,5 val.). \

Pasak G.Mišučio, eiles sekmadienį taip pat lėmė nuo 8 iki 12 val. sutrikusi Muitinės sistema.

Eilės ilgesnės iš Baltarusijos pusės – pirmadienį ryte prie Medininkų punkto laukė apie 1130 vilkikų ir 60 lengvųjų automobilių, prie Šalčininkų – atitinkamai 1175 ir 100.

Kovo 1 dieną Lietuva uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, pernai vasarą Lietuva uždarė taip pat du – Šumsko ir Tverečiaus –punktus. Šiuo metu pasienyje su Baltarusija veikia tik Medininkų ir Šalčininkų punktai.

Lietuvos institucijos teigia, kad juos uždarant siekiama spręsti nacionalinio saugumo, kontrabandos, tarptautinių sankcijų pažeidimų problemas. Tokių pat sprendimų ėmėsi ir su Baltarusija taip pat besiribojančios Lenkija bei Latvija, jos šiuo metu turi po vieną veikiantį pasienio punktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius