-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VSAT: pasienyje su Baltarusija vilkikų eilės kiek sumažėjo

Praėjusią savaitę Lietuvai uždarius dar du pasienio punktus su Baltarusija, likusiuose dviejuose transporto eilės, palyginti su sekmadieniu, kiek sumažėjo, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Uždarytas Lavoriškių pasienio punktas
Uždarytas Lavoriškių pasienio punktas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nepaisant to, kad du punktai užsidarė, tikrai nieko neatsitiko tokio, kas keltų labai didelių problemų ar dėl ko kiltų rekordai. Tos eilės dar visai neseniai tiek per Medininkus, tiek per Šalčininkus būdavo tikrai daug ilgesnės“, – BNS sakė G.Mišutis.

Kaip BNS sakė tarnybos atstovas Giedrius Mišutis, 8 val. duomenimis, Medininkų pasienio kontrolės punkte buvo apie 450 vilkikų eilė (sekmadienį – daugiau nei 500), didžioji dalis jų – apie 350 – stovi laukimo aikštelėje. Laukti eilėje vairuotojams tenka apie 45 valandas (sekmadienį – 55 val.).

Tuo metu Šalčininkų punkte laukė 340 vilkikų (sekmadienį – 400), o laukimo laikas – 34 valandos (40 val.).

„Šitie skaičiai yra didesni, palyginti su paskutiniu periodu po Naujų metų, bet yra buvę dienų, kai Medininkuose laukimo laikas siekė ir po 60, ir po 80 valandų. Eilės yra ilgokos, bet kažkokio išskirtinumo nėra“, – pridūrė VSAT atstovas.

Eilės kiek ilgesnės iš Baltarusijos pusės – pirmadienį ryte prie Medininkų punkto laukė apie 790 vilkikų, prie Šalčininkų – 690.

G.Mišučio teigimu, čia visiškai nebuvo lengvųjų automobilių eilių. Anot jo, pro Medininkus išvyko beveik 190 vilkikų ir 360 lengvųjų automobilių, per Šalčininkus – atitinkamai 170 ir 300.

Praėjusį penktadienį Lietuva uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, pernai vasarą Lietuva uždarė taip pat du – Šumsko ir Tverečiaus –punktus. Šiuo metu pasienyje su Baltarusija veikia tik Medininkų ir Šalčininkų punktai.

Lietuvos institucijos teigia, kad juos uždarant siekiama spręsti nacionalinio saugumo, kontrabandos, tarptautinių sankcijų pažeidimų problemas. Tokių pat sprendimų ėmėsi ir su Baltarusija taip pat besiribojančios Lenkija bei Latvija, jos šiuo metu turi po vieną veikiantį pasienio punktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius