Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrai paskutinius litus paliko sąskaitose, moterys – leido prekybos centruose

Lietuvos gyventojų atsisveikinimui su litu įtakos turėjo ne tik amžius, bet ir lytis. Naujausias projekto „Future of Lithuania” tyrimo etapas rodo, kad vyrai dažniau laikė pinigus banko sąskaitose ir taip juos išsikeitė į eurus, o moterys paskutiniuosius litus išleido prekybos centruose. Tuo metu 50-54 m. amžiaus gyventojai artėjant sausio 15 d. paskutinius litus išleido sumokėdami mokesčius.
Pirkėjas
Pirkėjas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Litas Euras

Vertindami valiutos pakeitimą, apie 40 proc. Lietuvos gyventojų teigia nedarę jokių specialių veiksmų – pinigai banko sąskaitose buvo konvertuoti automatiškai. Kas trečias teigia, jog paskutinius litus stengėsi išleisti prekybos centruose.

Tyrimo rezultatai atskleidžia, kad tik trečdalis gyventojų pajuto aptarnavimo sulėtėjimą. Tuo ypač piktinasi 50 proc. 15-19 metų amžiaus jaunimo, teigiančio, kad viskas vyko labai lėtai. Bendrą prekybininkų pasiruošimą dirbti su nauja valiuta gyventojai įvertino teigiamai – pusė teigia nepastebėję jokių trikdžių. 

46,9 proc. mažųjų gyvenviečių gyventojų teigia susidūrę su klaidomis. 

Ingridos Narauskaitės, OMD verslo vystymo vadovės, nuomone, su litu atsisveikindami gyventojai elgėsi nostalgiškai: trys trečdaliai miesto gyventojų teikia pasilikę monetų atminimui – dalis jų papildė monetų kolekcijas, o kiti dar nespėjo sudaužyti savo kiaulių taupyklių. 

Dalyvavo 815 žmonių

„The Future of Lithuania“ – OMD vykdomas tyrimų projektas, atskleidžiantis visuomenės nuotaikų kaitą, demografinius ir vertybinius pokyčius. Rezultatai formuojami iš kiekybinių ir kokybinių tyrimų rezultatų.

Tyrimų projekto „Future of Lithuania” etapas, kurio metu buvo aiškinamasi, kaip Lietuvos gyventojai atsisveikino su litu ir kaip jaučiasi atsiskaitydami eurais, atliktas 2015 m. sausio 12 -19 dienomis. Jo metu internetu buvo apklausta 815 15-59 m. amžiaus respondentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius