-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vyriausiajame administraciniame teisme išjungtas telefono ryšys (atnaujinta 12.53 val.)

Trūkstant lėšų Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) išjungė telefonus teisėjams ir teismo darbuotojams. Teisme palikti tik keli veikiantys numeriai raštinėje ir pirmininko administracijos tarnyboje.
LVAT
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas išjungė telefonus teisėjams ir teismo darbuotojams. / BFL nuotr.

„Telefoninis ryšys nėra atjungiamas visam teismui. Jei skambinantis asmuo ieškos konkretaus žmogaus, bus galima sujungti vidiniu telefonu“, – naujienų portalui 15min.lt sakė Neringa Lukoševičienė, LVAT administracijos sekretorė, laikinai einanti atstovės spaudai pareigas. Pasak jos, telefonai teisme išjungti nuo pirmadienio.

Kaip sakė N.Lukoševičienė, telefonai atjungti, nes kitaip iki metų pabaigos teismas gali pritrūkti visų skirtų lėšų funkcijoms vykdyti. „Teismas bando taupyti būtinesnėms išlaidoms, tokioms kaip elektra, pašto paslaugos“, – sakė N.Lukoševičienė.

Metų pradžioje LVAT jau mažino kai kurias išlaidas. Buvo atsisakyta kasdienio patalpų valymo, dabar jos valomos kas antrą dieną. Taip pat apie 90 proc. buvo apkarpytos išlaidos komandiruotėms, optimizuotas pašto siuntų skaičius, atleista keletas darbuotojų, teismo metinis pranešimas buvo išleistas tik elektroniniu formatu.

Papildyta 12.53 val.: Kaip 15min.lt sakė TEO LT atstovas spaudai Antanas Bubnelis, bendrovė yra gavusi LVAT prašymą laikinai sustabdyti kai kurių paslaugų teikimą. Jis negalėjo atskleisti, kiek pajamų bendrovė neteks LVAT atsisakius dalies jos teikiamų paslaugų.

A.Bubnelio teigimu, paslaugų teikimą laikinai sustabdyti galima iki vienerių metų.

„Gerai, kad įstaigos kreipia dėmesį į sumažėjusį finansavimą ir nebrenda į skolas“, – sakė A.Bubnelis. Vis dėlto, pasak jo, reikėtų gerai apsvarstyti, ar telekomunikacijų paslaugų atsisakymas netrukdys normaliai vykdyti reikalingų funkcijų.

„Privačiame ir verslo sektoriuose, valstybės įmonėse vyksta įvairūs pokyčiai. Natūralu, kad mažėjant darbuotojų skaičiui, atsisakoma kai kurių paslaugų“, – sakė A.Bubnelis ir pridūrė, jog masiško paslaugų atsisakymo bendrovė kol kas nepastebi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius