Vyriausybė atidėjo 13 mln. eurų pagalbai Ukrainai ir Moldovai

Vyriausybė pritarė 13 mln. eurų humanitarinės pagalbos paketui, kuriuo siekiama padėti Rusijos užpultos Ukrainos gyventojams, jos energetikos infrastruktūros atkūrimui, saugiam grūdų gabenimui iš šalies bei Moldovai, kuri iš kaimyninės valstybės priima daugybę karo pabėgėlių.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

„Šis humanitarinės pagalbos paketas padės atliepti bazinius poreikius žmonių, kurie dėl karo prarado beveik viską. Lietuva taip pat finansiškai parems iniciatyvą „Grūdai iš Ukrainos“, prie kurios jungiasi ir kitos Ukrainos suburtos valstybės bei Europos Komisija“, – Vyriausybės pranešime teigė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės posėdyje trečiadienį pritarta iš rezervo skirti 8 mln. eurų, kurie numatyti pagalbai Ukrainai ir Moldovai.

Iš jų 2 mln. eurų numatyta skirti iniciatyvai „Grūdai iš Ukrainos“, kuria norima prisidėti užtikrinant sklandų maisto tiekimą iš Ukrainos į pažeidžiamus regionus Afrikoje ir Azijoje.

Dar 4 mln. eurų iš šio humanitarinio paketo skiriami išlaidoms, susijusioms su Ukrainoje dėl karo namų netekusių ir šalies viduje perkeltų žmonių apgyvendinimu ir išlaikymu, šalies energetikos infrastruktūrai.

Moldovai, kuri priėmė daugiausiai karo pabėgėlių Europoje, iš jo numatyta skirti 2 mln. eurų.

Trečiadienį taip pat pritarta dar 5 mln. eurų skyrimui išlaidoms, susijusioms su dalyvavimu Pasaulio banko įkurto Ukrainos išlaisvinimo, atsigavimo, rekonstrukcijos ir reformų patikros fondo veikloje, apmokėti. Ši suma skiriama iš valstybės skolintų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius