-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė atleis dalį darbuotojų

Vyriausybės kanceliarija darbuotojams pranešė apie atleidimus – numatoma, kad bus atsisveikinta su maždaug 20 proc. darbuotojų.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Lietuvos Respublikos Vyriausybė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pareigybių skaičius bus sumažintas nuo 210 iki 170, t.y. sumažės apie 20 proc. (40 pareigybių). Tai ateityje leis per mėnesį sutaupyti apie 65 tūkst. eurų darbo užmokesčio fondo lėšų (su darbdavio mokesčiais) ir 12 tūkst. eurų darbo vietų išlaikymui, skelbiama Vyriausybės pranešime.

Per metus tai sudarytų iki 780 tūkst. eurų darbo užmokesčio bei apie 144 tūkst. eurų darbo vietų išlaikymui.

Numatoma, kad nauja kanceliarijos struktūra įsigalios 2017 m. liepos 18 d.

2016 m. pabaigoje Vyriausybės kanceliarijoje dirbo 141 valstybės tarnautojas bei 44 pagal darbo sutartis dirbantys darbuotojai, nurodoma Vyriausybės kanceliarijos svetainėje.

Pirmadienį Vyriausybės kanceliarijos darbuotojams pristatyti planuojami struktūriniai pokyčiai, kurių tikslas – dinamiška, optimali, lanksti, aukščiausius veiklos standartus atitinkanti ir geriausių rezultatų pasiekti galinti valstybės įstaiga.

Reformos būtinybę diktuoja šiandienos situacija: žemas visuomenės pasitikėjimas viešuoju sektoriumi, ilgi biurokratiniai procesai, nepakankamai kokybiškai teikiamos viešosios paslaugos ir neefektyvus tam skiriamų finansinių išteklių naudojimas, rašoma Vyriausybės pranešime.

Išanalizavus ir įvertinus Vyriausybės kanceliarijos veiklos procesus nustatyta, kad kanceliarijos veikla yra neefektyvi. Funkcijos dažnu atveju persidengia, dubliuojasi, orientuojamasi į procesą, bet ne į rezultatą. Esą taip neužtikrinama tinkama paslaugų kokybė, be to, nėra pokyčių valdymo sistemos, trūksta novatoriškumo.

Planuojama, jog įgyvendinus permainas išaugs personalo, procesų ir sistemų veiksmingumas bei efektyvumas visuose padaliniuose, orientuojantis į nuolatinį pokyčių valdymą. Optimizavus struktūrą bei resursus sprendimai bus priimami mažiausiomis laiko ir žmogiškųjų išteklių sąnaudomis. Nuosekliai sumažinus valdymo išlaidas bus sudarytos sąlygos išlaikyti ir pritraukti kompetentingą personalą, nustatant jiems konkurencingesnį darbo užmokestį.

Pažymėtina, jog atleidžiamiems darbuotojams yra parengta programa jų integracijai į darbo rinką.

Numatoma, jog ateityje, įgyvendinus Vyriausybės programoje numatytas nuostatas dėl valstybės institucijų ir įstaigų funkcijų centralizavimo, Vyriausybės kanceliarijoje pareigybių skaičius turėtų sumažėti dar labiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius