Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė: ekonomikai skatinti panaudota 19 proc. numatytų lėšų

Iš Vyriausybės patvirtinto ekonomikos skatinimo plano numatytų papildomų 4,9 mlrd. eurų lėšų iki šiol panaudota 950 mln. eurų, arba 19,3 proc., skelbia Vyriausybė.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vien ekonomikos, verslo ir užimtumo sektoriams jau panaudota 874,5 mln. eurų (23 proc.). Darbo vietų ir gyventojų pajamų išsaugojimui išmokėta 493,7 mln. eurų (23 proc.) – tam buvo skirta 1,899 mlrd. eurų.

„Atidžiai stebime ne tik Ekonomikos skatinimo priemonių įgyvendinimo dinamiką, bet ir situaciją darbo rinkoje, darbo užmokesčio augimą ir gerėjančias bendras ekonomikos tendencijas“, – pranešime sakė Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas.

Iš 1,2 mlrd. eurų, skirtų verslo likvidumo išsaugojimui, iki šiol išmokėta 343,94 mln. eurų (28,6 proc.). Visoms „Invegos“ paskoloms, kompensacijoms bei garantijoms panaudota 389,6 mln. eurų. Nuomos mokesčio kompensacijai pervesta daugiau nei 18 mln. eurų.

Neišieškoma mokestinių nepriemokų suma išaugo iki 710 mln. eurų, ši lengvata taikoma 63,6 tūkst. fizinių ir juridinių asmenų.

Turizmo įmonėms iš numatytų 30 mln. eurų pervesta beveik 2 mln. eurų. Pateiktos 59 paraiškos, pagal jas prašoma skirti 21,9 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius