-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė neprieštarautų, jei „Gazprom“ Kaune pakeistų Suomijos „Fortum“

Lietuvos valdžios pareigūnai sako, kad Rusijos dujų koncernui „Gazprom“ pasitraukus iš Kauno termofikacinės elektrinės (KTE), „čia niekas neverks“. „Gazprom“ vadovai neatskleidžia, ar planuoja laikytis pažado dėl investicijų.
dujos
dujos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tačiau abi keletą metų dėl šio projekto nesutariančios pusės, regis, visiškai ne prieš, kad Rusijos koncerno aktyvus bei įsipareigojimus perimtų Suomijos koncernas „Fortum“, rašo „Verslo žinios“.

Prieš dvi savaites koncerno „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Valerijus Golubevas, atsakydamas į klausimą, ar bendrovė žada vykdyti įsipareigojimus investuoti į jam prikalausiančią KTE, kritikavo Lietuvoje galiojančią šilumos kainų reguliavimo politiką ir teigė, kad dėl kainų komisijos taikomos privalomosios kainodaros „Gazprom“ patiria reikšmingų nuostolių.

Ministro pirmininko patarėjas Kęstutis Škiudas teigia, jog motyvuodami, kodėl delsia vykdyti sutartinius įsipareigojimus, „Gazprom“ atstovai gudrauja: „Jų įsipareigojimas investuoti – besąlygiškas.“

Iš kitų Ministro pirmininko tarnybos pareigūnų koridoriuose galima išgirsti, jog „visiems akivaizdi skyrybų nuojauta, tačiau nė viena pusė nenori žengti pirmojo oficialaus žingsnio“.

Tačiau nedaug abejojančių, kad prasidėjęs skyrybų procesas bus nelengvas ir gali tęsti ilgus metus, taip pat ir tarptautiniuose arbitražuose. Todėl, jeigu koncerną „Gazprom“ Kaune pakeistų suomių „Fortum“, būtų bene geriausias variantas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas, paklaustas, ar Kauno valdžia neplanuoja nutraukti su „Gazprom“ KTE pirkimo–pardavimo sutarties, tvirtina, kad nagrinėjami visi įmanomi variantai, tačiau neatskleidžia, ar turi žinių, kur krypsta tarp „Gazprom“ ir „Fortum“ vykstantys pokalbiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius