Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė siūlys Seimui ilginti pensinį amžių, įšaldyti įmokas į privačius pensijų fondus ir mažinti motinystės išmokas

Artimiausiu metu Vyriausybė siūlys Seimui ilginti pensinį amžių, „Sodros“ pervedimus į privačius pensijų fondus užšaldyti ties 2 proc. riba ir subalansuoti motinystės (tėvystės) išmokas. Tai pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė finansų ministrė Ingida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien susitarėme dėl kelių dalykų. Pateiksime artimiausiu metu svarstyti Seimui kelis principinius sprendimus. Pirmas principinis sprendimas yra dėl pensinio amžiaus didinimo. Antras principinis sprendimas yra dėl pervedimų į pensijų fondus, kad 2 proc. riba būtų tiesiog įšaldyta iki „Sodros“ reformos. Ir trečias sprendimas yra tas, kad bus pateikta pasiūlymų dėl motinystės eilutės, jeigu taip galiu pasakyti, „Sodros“ biudžete subalansavimo“, – sakė I.Šimonytė.

Žurnalistų paprašyta detaliau pakomentuoti šiuos pasiūlymus, ji tai padaryti atsisakė. „Projektų nėra, projektai bus rytoj. Tada ir bus paaiškinta“, – nukirto ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius