Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė „Sodrai“ skolins dar beveik milijardą

Vyriausybė finansinių sunkumų kamuojamai „Sodrai“ suteiks dar vieną, 914 mln. litų paskolą už daugiau kaip 4 proc. metų palūkanų. Paskolą „Sodra“ turės pradėti grąžint po aštuonerių metų.
„Sodros“ pastatas Karoliniškėse iš paukščio skrydžio.
„Sodros“ pastatas Karoliniškėse iš paukščio skrydžio. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Finansų ministras jau prabyla apie „Sodros“ pertvarką, kuri išspręstų nuolatinį pinigų stygių, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

„Sodros“ skylė vis dar sunkiai užlopoma. Jos deficitas pernai buvo beveik 2 mlrd. litų. Gelbėjimosi ratą vėl tenka mesti Vyriausybei.

„Sodros“ biudžetas yra deficitinis. Pagal planą norima subalansuoti pajamas su išlaidomis, o kadangi pajamos yra mažesnės negu išlaidos, tai tą negautų pajamų skirtumą turime kompensuoti skolintais pinigais“, – kalbėjo Premjeras Algirdas Butkevičius.

Paklaustas, ar netrūksta lėšų pensijoms ar kitoms socialinėms išmokoms, Ministras Pirmininkas tikino: „Galiu tikrai visus nuraminti, kad jokių grėsmių nėra ir viskas vyksta pagal planą.“

„Sodros“ skylę nuolat lopė ir praėjusi Vyriausybė, matyt, teks ir šiai. Tačiau finansų ministras pripažįsta, kad laikas „Sodros“ pertvarkai. Tik tai padarius pavyktų subalansuoti jos biudžetą.

„Vienas iš siūlymų – bazinę pensiją socialinio draudimo pensininkams mokėti ne iš „Sodros“, o iš valstybės biudžeto. Atitinkamai tada turbūt reikėtų ir gyventojų pajamų mokestį, ir socialinio draudimo įmokas pertvarkyti“, – svarstė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Kaip pertvarkyti „Sodrą“, sprendžia ir darbo grupė. Premjeras subalansuoti jos pajamas tiksi įsibėgėjus renovacijai.

 „Pirmiausia tą galima padaryti kuriant naujas darbo vietas. Naujų darbo vietų skaičius turėtų išaugti prasidėjus gyvenamųjų namų renovacijai. Taip pat kuo greičiau turėtų būt pradėta šilumos ūkio reforma. Labai keista, kada girdisi, kad žiemą būtų galima padaryt kažkokius tai stebuklingus žingsnius. Žinot, žiemai žmonės roges ruošia vasarą“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Vyriausybės skolinamo beveik milijardo „Sodrai“ pakaks pusmečiui. Iš viso ji šiemet numačiusi skolintis per 2,5 mlrd. litų, o šiuo metu iš Vyriausybės ir komercinių bankų paimtos paskolos siekia apie 10 milijardų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius