Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė svarstys fintech plėtrą ir perspektyvas

Finansinių technologijų (fintech) sektoriui Lietuvoje pernai augus 10 proc., šiemet tikimasi 15 proc. augimo – tiek padidėtų ir įmonių, ir darbuotojų skaičius šioje srityje.
Asociatyvi nuotrauka: Fintech
Asociatyvi nuotrauka / 123RF.com nuotr.

Tai numatyta Finansų ministerijos parengtame fintech industrijos Lietuvoje skatinimo plane. Šį planą ir ataskaitą už 2020 metus trečiadienį svarstys Vyriausybė.

Ministerijos nuomone, viena iš svarbesnių užduočių 2021 metais būtų diegti įmonėms palankią aplinką – naujus alternatyvius kliento tapatybės nustatymo būdus, tobulinti skolinimo platformų ir tarpusavio draudimo teisinio reglamentavimą ir kita.

Be kita ko, ministerija siūlo didinti fintech žinomumą ir naudojimą renginiais, konferencijomis, taip pat skatinti šių įmonių paslaugų ir prekių eksportą. Norima, kad šiemet į Lietuvą dalį veiklos perkeltų bent dvi reikšmingos fintech įmonės.

Šių metų vasarį skelbta, kad fintech įmonių skaičius Lietuvoje pernai augo kiek nuosaikiau nei pastaraisiais metais ir pasiekė 230. Tačiau Užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ tvirtina, kad 2020-ieji Lietuvos fintech sektoriui buvo itin sėkmingi.

Agentūros duomenimis, 2019-aisiais šalyje veikė 210, 2018-aisiais – 170 tokių įmonių, o 2020-aisiais veiklą pradėjo 40 naujų kompanijų, beveik pusė jų – tarptautinės, likusios – nauji startuoliai, kuriuos įkūrė vietos arba užsienio verslininkai.

Lietuvos fintech įmonėse dirbančių darbuotojų skaičius pernai išaugo nuo 3,4 tūkst. iki 4 tūkst. (2018 metais – 2,6 tūkst.). Vidutiniškai viena įmonė pernai samdė 17 darbuotojų.

Valstybės institucijos nuo 2016 metų aktyviai skatina fintech įmones kurtis Lietuvoje, siekiant paskatinti konkurenciją finansų sektoriuje, kur dominuoja keli skandinaviški bankai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius