Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė svarstys patobulintą 2022 metų biudžeto projektą

Vyriausybė penktadienį svarstys patobulintą 2022 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų projektą. Vyriausybei pritarus, patobulintas projektas bus teikiamas Seimui.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

Atnaujinto biudžeto projekto svarstymas Seime numatytas gruodžio 9-ąją, o tada po kelių dienų vyks jo priėmimas.

Patobulinto biudžeto projektas viešai kol kas dar nėra paskelbtas.

Parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) lapkričio pabaigoje nepritarė nė vienam Seimo narių siūlymui kitų metų biudžete numatyti papildomų lėšų įvairioms reikmėms. Atskirai nebuvo svarstomi ir komitetų siūlymai.

BFK Vyriausybei tik nubrėžė gaires, kur reikia papildomo finansavimo, bet konkrečių sumų nenurodė. Papildomo finansavimo, pavyzdžiui, gali sulaukti mokslas, bibliotekų fondai, aukšto meistriškumo sportas, Šaulių sąjunga, kai kurios už mokesčių surinkimą atsakingos institucijos.

Didesnis finansavimas taip pat siūlomas Valstybinei atominės energetikos saugos inspekcijai, atsižvelgiant į Astravo atominės elektrinės grėsmes, savivaldai – kompensacijoms už šildymą, o taip pat Sausio 13-osios memorialui prie Seimo bei Seimo kanceliarijos darbuotojų atlyginimams.

Pirminiame projekte buvo numatyta, kad valstybės biudžeto pajamos 2022 metais turėtų augti 11,4 proc. iki 13,86 mlrd. eurų, o išlaidos – sumažėti 0,8 proc. iki 16,481 mlrd. eurų. Tuomet planuoja, kad bendras valdžios sektoriaus deficitas 2022 metais sudarys 3,1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius