Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vyriausybėje – ketinimai apkarpyti valstybės įmonių vadovų algas

Valstybė ketina apkarpyti atlyginimus didžiajai daliai jos valdomų įmonių vadovų. Nuogąstaujama, kad toks žingsnis ne tik mažins sąnaudas, bet ir gali išvaikyti aukščiausio lygio specialistus, rašo „Verslo žinios“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Vyriausybė sumanė teisiškai reglamentuoti valstybės įmonių, akcinių ir uždarųjų akcinių bendrovių, kuriose vyrauja valstybės kapitalas, aukščiausiųjų vadybininkų ir vyriausiųjų finansininkų atlyginimus. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) jau parengė atitinkamą nutarimo projektą, kuriuo siekiama jų algas susieti su pardavimų dydžiu ir darbuotojų skaičiumi.

Didžiausia alga, kurią galėtų gauti tokių bendrovių vadovai -14 620 litų, tačiau tik tuomet, jei įmonėje dirba ne mažiau kaip 1000 darbuotojų ir kurios pardavimai viršija 200 mln. litų.

„Siūloma, kad kintamoji įmonių vadovų algų dalis sudarytų ne daugiau nei 70 proc. nuolatinės algos dalies. Didelio skirtumo ar sumažėjimo čia nebus, nes dabar įmonių vadovams buvo padidinta nuolatinė algos dalis, todėl sumažinus kintamąją dalį bendra suma turėtų išlikti tokia pati arba panaši. Pinigų daugiau niekas nemokės, tik nuolatinė algos dalis bus didesnė“, – „Verslo žinioms“ sakė konsultacinės įmonės „Civitta“ partneris ir buvęs ūkio viceministras Adomas Audickas.

Energetikos ministro patarėja ir IAE valdybos pirmininkė Daiva Rimašauskaitė mano, kad neteisinga ir teisiškai ydinga IAE, kuri negauna jokių pajamų, priskirti tam tikrai kategorijai ir kelti tikslą didinti pardavimo pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius