Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vyriausybėje – pirmasis darbo grupės posėdis dėl euro

Vyriausybėje pirmadienį į pirmąjį posėdį renkasi speciali darbo grupė, kuri koordinuos veiksmus dėl euro įvedimo.
 Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / BFL

„Svarbiausias klausimas – kadangi tai yra pirmasis posėdis – sustyguoti darbą, kad ekspertų ir koordinacinė darbo grupės sutartų, kokiu grafiku vyks susitikimai, kaip keisimės informacija“, – BNS sakė finansų ministras ir koordinacinės darbo grupės vadovas Rimantas Šadžius.

Pasak ministro, pirmas koordinacinės darbo grupės uždavinys – atnaujinti nacionalinį euro įvedimo planą

„Pirmadienį įvertinsime, per kiek laiko realu paruošti nacionalinį euro įvedimo planą, kiek yra prieštaravimų, kas pamiršta, kokios aktualijos. Turime nemažai įvairių institucijų pasiūlymų, kuriuos reikia apsvarstyti ir teikti Vyriausybei tvirtinti. Mes esame atviri visiems pasiūlymams“, – BNS sakė ministras.

Finansų ministerija pranešė, kad posėdyje bus aptarti nacionalinio euro įvedimo plano pakeitimai, visuomenės informavimo ir komunikacijos strategija, tolesni darbai.

Vasario pabaigoje sudarytoje koordinacinėje darbo grupėje dar yra užsienio reikalų, vidaus reikalų bei žemės ūkio ministrai, Statistikos departamento generalinė direktorė. Be to, jau baigtos formuoti visos šešios darbo grupės.

Vyriausybė eurą siekia įsivesti 2015 metais. Tokiam siekiui pritaria ir daugelis ekonomistų, nors kai kurie įžvelgia pavojų, kad Lietuvai tai gali nepavykti dėl per didelės infliacijos.

Nuomonių apklausos rodo, kad Lietuvoje euro priešininkų yra šiek tiek daugiau nei rėmėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius