-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybės įstaigų vadovų algos kilo ir dėl Japonijos tragedijos

Palyginti su praėjusių metų vidutiniu darbo užmokesčiu neatskaičius mokesčių, šiemet labiausiai augo Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI), Valstybinės lošimų priežiūros komisijos (VLPK) ir Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) vadovų atlyginimai, rašo „Lietuvos žinios“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

VATESI departamento direktorių atlyginimai per pusmetį šoktelėjo kiek daugiau nei pustrečio šimto litų. Panašiai didėjo ir skyrių vedėjų darbo užmokestis, o skyrių vedėjų pavaduotojų – pusseptinto šimto litų. 

Šios įstaigos Tarptautinių ryšių ir visuomenės informavimo skyriaus vedėjos pareigas laikinai einančios Jolantos Tumasaitės tikinimu, darbo užmokesčio padidinimas susietas su papildomu darbo krūviu, užgriuvusiu po Japonijos Fukušimos atominėje elektrinėje įvykusios avarijos.

„Dėl šių įvykių buvo aktyvuotas VATESI avarinis centras. Specialistai turėjo užtikrinti ryšį su kitomis mūsų valstybės ir tarptautinėmis institucijomis ir analizuoti juos pasiekiančią informaciją, tad budėjo 24 valandas per parą. Todėl didėjo ir jų gaunamas atlygis“, – teigė ji. 

Didėjo VLPK vadovų darbo užmokestis: komisijos pirmininko atlygis šių metų pirmąjį pusmetį kilo 433 litais, jo pavaduotojo – 770 litų, komisijos nario – 553 litais. Įstaigos vyriausiosios finansininkės Ilmantės Spėčienės aiškinimu, prieaugiui įtakos turėjo laikino nedarbingumo pašalpos, 2010-aisiais turėtos nemokamos atostogos  ir priemokos už stažą valstybės tarnyboje. Komisijos narių atlyginimą esą didino ir komisiją palikęs vienas jos narių. 

RRT vadovas antrąjį šių metų ketvirtį gavo 323 litais daugiau nei praėjusiais metais ir 852 litais daugiau nei šių metų pirmąjį ketvirtį. Tokius darbo užmokesčio kreivės šuolius į viršų įstaigos atstovai taip pat aiškina nemokamomis atostogomis ir priedu už valstybės tarnybos stažą.  


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius