Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Gapšys: Darbo partija sieks įvesti „Sodros“ įmokų lubas

Finansų ministerija jau pateikė savo siūlymus dėl mokesčių sistemos pakeitimų. Tarp jų nėra „Sodros“ įmokų lubų, kurias įvesti siūlo Darbo partija. Tačiau Vytautas Gapšys tikina, kad darbiečiai sieks, kad toks įstatymas būtų priimtas.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sodros“ lubos yra vienas tų instrumentų, kuris sumažina darbo santykių apmokestinimą“, – „LRT Ekonomikos forume“ kalbėjo Vytautas Gapšys.

Tačiau Finansų ministerija nesiūlo įvesti „Sodros“ lubų. Premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad toks pasiūlymas dar nėra atmestas.

„Kategoriškumo nėra. Vyriausybės parengti projektai atkeliauja į Seimą ir mes ieškome kompromisų dėl kai kurių kitų įstatymų priėmimo“, – kalbėjo premjeras.

Tačiau ir pačios Darbo partijos siekis įvesti įmokų „Sodrai“ lubas – abejotinas. Kaip jau rašė 15min.lt, Liberalų sąjūdis neseniai Seime teikė pasiūlymą, kad žmogui, gaunančiam apie 4,8 tūkst. Lt mėnesines pajamas, įmokos „Sodrai“ nustotų augti. Tačiau tuomet nė vienas Darbo partijos narys nebalsavo už tokį pasiūlymą, o dabar pateikė beveik tokį patį projektą (numatomos „Sodros“ lubos – 5 tūkst. Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius