Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Warrenas Buffettas turi užtaisytą 160 mlrd. dolerių patranką – ieško, kur investuoti

Garsaus investuotojo Warreno Buffetto kontroliuojama „Berkshire Hathaway“ sukaupė rekordines grynųjų atsargas. Bankas UBS spėja, kad kompanija gali netrukus sudaryti sandorį, kurio vertė sieks 160 milijardų JAV dolerių, greičiausiai komunalinių paslaugų sektoriuje, rašo „Business insider“.
Warrenas Buffettas
Warrenas Buffettas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Berkshire Hathaway“ dar niekada neturėjo tiek daug grynųjų – 116 milijardus JAV dolerių – dėl to kyla spėlionių banga, kam įmonė tuos pinigus panaudos.

UBS bankas vertina, kad galimas griausmingas kitos kompanijos įsigijimas, kurio vertė perliptų 160 mlrd. JAV dolerių. Panašiai tiek kainuotų visi šiuo metu pasaulyje esantys bitkoinai.

Bankas vertina, kad greičiausiai „Berkshire Hathaway“ domintų komunalinių paslaugų bendrovės. Pernai įmonės energetikos padalinys nesėkmingai už 9 milijardus JAV dolerių bandė perimti elektros tiekėją „Oncor“.

Kita vertus, akcijų kainos šiuo metu yra itin aukštos, todėl kai kurie galimi pirkiniai gali būti per brangūs.

Šeštadienį pristatydamas „Berkshire Hathaway“ rezultatus investuotojas W.Buffettas pasiskundė negalintis atrasti didelių kompanijų, kurias galėtų nusipirkti. Jis tikino, kad tikslas – „atlikti vieną ar daugiau didelių įsigijimų“ ne draudimo versle, siekiant gerinti įmonės rezultatus, rašo „Reuters“.

Investuotojas pažymėjo, kad dabartinė „įsigijimų karštinė“, kurią kursto sandorių išbadėję vadovai, naudojantys pigias paskolas, apsunkina šią užduotį. Paprastai „Berkshire“ įmones perka naudodama grynuosius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Berkshire Hathaway“ generalinis direktorius Warrenas Buffettas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Berkshire Hathaway“ generalinis direktorius Warrenas Buffettas

„Mūsų šypsenos išplatės, kai „Berkshire“ perteklines lėšas panaudosime pelningesniam turtui, – laiške investuotojams rašo W.Buffetas. – „Berkshire“ tikslas yra nuosekliai didinti pelnus nedraudimo grupėje. Kad tai atsitiktų, mums reikia vieno ar kelių didelių įsigijimų.“

Savo laiške W.Buffetas akcentavo, kad saugiomis laikomos vyriausybių obligacijos nebūtinai yra saugios, anot jo, svarbu laikytis paprastos investavimo strategijos ir sumokėti kuo mažiau mokesčių tarpininkams.

„Augimas ateina, augimas nueina. Mokesčiai niekuomet nedingsta“, – pažymėjo investuotojas,

Jis investuotojams akcentavo, kad nėra būdų nustatyti, kiek trumpuoju laikotarpiu gali nukristi akcijų kaina, todėl kvietė nesiskolinti investavimui į akcijas – tai tik dar labiau padidina svyravimus akcijų rinkoje ir investuotojų prisiimamą riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius