-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Warta Glass Panevėžys“ kenkia pigi baltarusiška stiklo tara

„Warta Glass Panevėžys“ nepatenkinta lėta Lietuvos alkoholio pramonės plėtra ir statybų rinkos atsigavimu, todėl naujų klientų ieško Skandinavijoje ir planuoja atnaujinti krosnį – šias investicijas spartina smarkiai brangstančios dujos.
Alkoholis
Alkoholis / Laikraščio „15 minučių“ nuotr.

Kitaip nei praėjusiais metais, šiemet Panevėžio įmonės stiklo taros ceche dirba abi gamybos linijos, o įrenginių apkrova siekia apie 90 proc., trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Didžiausią produkcijos dalį sudaro buteliai alkoholio gamintojams, o stambiausi jų pirkėjai Lietuvoje – bendrovės „Stumbras“, „Vilniaus degtinė“, „Boslita ir Ko“, „Italiana LT“, iš dalies ir „Alita“.

„Pernai stiklo taros cechas dirbo tik puse pajėgumo. Šiemet Lenkijos “Warta Glass Group„, kuriai priklausome, priėmė sprendimą, kad Panevėžio įmonės stiklo cechas dirbtų visu pajėgumu. Šiemet taros gaminame 35 proc. daugiau nei pernai, o maždaug trečdalį produkcijos parduodame Lenkijoje“, – sako įmonės generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Arturas Wozniakas.

Anot jo, vietos stiklo taros rinka, kurią „Warta Glass Group“ įvardija kaip Lietuvą ir Latviją (čia parduodama apie 70 proc. šios įmonės produkcijos), kol kas tūpčioja vietoje. Stiklo taros gamintojai kenkia nelegaliai įvežamų alkoholinių gėrimų ir pigios baltarusiškos degtinės konkurencija.

Panevėžyje pagamintų stiklainių poreikis taip pat nedidelis, nes vietos konservų gamintojai nesidomi išskirtine tara ir renkasi pigesnį variantą-stiklainius iš Baltarusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius