Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Žemaitijos pienas“ nemato prasmės kotiruoti akcijų biržoje

Vienos didžiausių Lietuvoje pieno perdirbimo įmonių „Žemaitijos pienas“ laiške smulkiesiems akcininkams teigiama, jog valdyba nemato prasmės bendrovės akcijų toliau kotiruoti biržoje NASDAQ OMX Vilniaus biržoje.
Pienas
Pienas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Verslo žinios“ rašo, kad kapitalo rinkos dalyviai tai vertina nepalankiai.

Balandžio 24 dienos laiške, kurį pasirašo „Žemaitijos pieno“ generalinis direktorius ir didžiausias akcininkas Algirdas Pažemeckas, teigiama, jog, bendrovės valdybos nuomone, „gaišti laiką, leisti pinigus, Vertybinių popierių komisijai pildyti daugybę su gamyba, pardavimu nesusietų dokumentų <...> nėra reikalo, geriau šiuo sunkiu laiku koncentruotis į pagrindinį ūkinės-finansinės veiklos gerinimą“.

Jei akcininkai nuo to nukentės finansiškai, aš, būdamas akcininkas, paduočiau valdybos narius į teismą už tokius dalykus, – sakė Audrius Balaišis.Be to, laiške siūloma pateikti minčių dėl bendrovės valdymo, deleguoti į valdymo organus save ar rekomenduoti kitą atstovą.

„Esminis dalykas, ar laišką akcininkams pasirašantis įmonės generalinis direktorius ir akcininkas turi valdybos įgaliojimą siūlyti jos vardu, ar ne. Jei valdybos pritarimas yra, tada kyla klausimas, kam atstovauja valdyba, tokiu atveju yra aiškus smulkiųjų akcininkų teisės pažeidimas, – sakė investicijų valdymo bendrovės „Prudentis“ partneris Audrius Balaišis. – Ir jei akcininkai nuo to nukentės finansiškai, aš, būdamas akcininkas, paduočiau valdybos narius į teismą už tokius dalykus, nes valdybos nariai ne A.Pažemeckui atstovauja, o visiems akcininkams.“

Advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ advokatas Vidmantas Drizga sakė, kad akcininkai turi teisę tarpusavyje susisiekti ir aptarti vienokius ar kitokius klausimus ir ne akcininkų susirinkime.

Anot tyrimą dėl „Žemaitijos pieno“ laiškų atlikusios kapitalo rinką prižiūrinčios ir smulkiuosius investuotojus turinčios ginti Vertybinių popierių komisijos, bendrovė įstatymams nenusižengė.

„Galima spėti, kad siunčiamu pranešimu siekiama susirinkti argumentus vėlesniems galimiems ginčams. Jų kilus, bendrovę kontroliuojantys akcininkai turėtų galimybę viešai deklaruoti, kad kitiems bendrovės akcininkams buvo pasiūlyta deleguoti asmenis į valdymo organus ir pan., o pastariesiems pasyviai sutikus išbraukti bendrovės akcijas iš Vilniaus vertybinių popierių biržos, toks sprendimas buvo priimtas“, – teigė V.Drizga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius