Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės savininkai jau gali sužinoti apie šiųmetį žemės mokestį

Žemės savininkai Elektroninio deklaravimo sistemoje jau gali sužinoti, kokį šiemet turės mokėti žemės mokestį. Valstybinė mokesčių inspekcija praneša, kad mokėtojams, kurie nėra šios sistemos vartotojai, deklaracijos siunčiamos paštu ir turi juos pasiekti iki lapkričio 2 dienos.
Žemės ūkis
Žemės ūkis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad žemės mokestį savininkai šiemet turi sumokėti iki lapkričio 15 dienos. Nesumokėjus laiku, automatiškai skaičiuojami delspinigiai, kurie šiuo metu – 0,03 procento už kiekvieną pradelstą dieną.

Iš viso šalyje yra beveik milijonas žemės mokesčio mokėtojų. Dėl savivaldybių nustatytų lengvatų mokestį moka ne visi žemės savininkai – šiais metais jį turi mokėti apie 700 tūkst. gyventojų ir įmonių.

Šiemet, lyginant su 2015 m., gyventojų ir įmonių turimų žemės sklypų skaičius padidėjo daugiau nei 30 tūkstančių. Nuosavybės teise valdomų žemės sklypų skaičius labiausiai išaugo Vilniaus rajone – 4 procentais, Kauno rajone ir Palangoje – 3 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius