-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės ūkio komisaras: ES reikės mažinti priklausomybę nuo trąšų

Europos Sąjungos (ES) gyventojams artimiausiais metais užteks maisto, sako Lietuvoje viešintis už žemės ūkį atsakingas Europos Komisijos narys. Tačiau Januszas Wojciechowskis teigia, jog ateityje reikės stiprinti maisto gamybą, mažinti priklausomybę nuo trąšų importo.
J.Wojciechowskio ir K. Navicko spaudos konferencija
J.Wojciechowskio ir K. Navicko spaudos konferencija / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.
Temos: 1 Trąšos

„Kalbant apie apsirūpinimą maistu, ES trumpojoje perspektyvoje nematome problemų, noriu tai pareikšti labai užtikrintai. ES yra didelė maisto produktų gamintoja ir šiuo metu kalbant apie prekybos santykius, turime perviršį, iš ES eksportuojama daugiau (nei importuojama – BNS)“, – spaudos konferencijoje trečiadienį Vilniuje sakė eurokomisaras.

Jo duomenimis, 2020 metais ES maisto ir žemės ūkio produktų eksportas siekė 184 mlrd. eurų, o importas – 112 mlrd. eurų.

Jis taip pat kalbėjo, kad dėl Rusijos karo Ukrainoje šaliai nebegalint per savo uostus eksportuoti grūdų, kai kuriuos sektorius ši situacija paveiks labiau, todėl būtina užtikrinti grūdų eksportą.

„Didesnė problema yra Ukrainos eksporto sutrukdymas į Vidurio Rytus ir Šiaurės Afriką. Nuogąstaujama, kad tiekimas kviečių gali sukelti tam tikras įtampas ir problemas šiuose regionuose. Labai svarbu remti Ukrainą alternatyviais eksporto koridoriais per Lenkiją, Baltijos jūros uostus, per Lietuvą, Klaipėdos uostą. Labai svarbu ir toliau tęsti eksportą“, – sakė EK narys.

Jis kalbėjo, kad ateityje riekės stiprinti maisto gamybos, žemės ūkio sistemas, būtina mažiau priklausyti nuo trąšų importo, ir naudotis įrankiais bei moderniomis technologijomis, kurios padės sumažinti trąšų naudojimą ir sukurs daugiau produktyvumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius