-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemiški orai daugiausia žalos sukėlė vairuotojams

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenimis, trečiadienį ir ketvirtadienio rytą Lietuvoje užsitęsę žiemiški orai daugiausia nuostolių sukėlė Rytų ir Vidurio Lietuvos regionų vairuotojams.
Trečiadienio naktį Vilniuje iškrito pirmasis sniegas
Trečiadienio naktį Vilniuje iškrito pirmasis sniegas. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Remiantis preliminariais duomenimis, dėl slidžių kelių ir nepalankių oro sąlygų pranešimų apie draudiminius eismo įvykius padaugėjo 25 proc. Jų nuostoliai preliminariai siekia apie 300 tūkst. litų.

„Trečiadienio popietę pradėjome gauti pranešimų apie eismo įvykius, kurių pagrindinė priežastis – ypač slidi kelių danga, kuri susidarė dėl lijundros ir šlapdribos. Daugiausia draudiminių įvykių, kaip ir paprastai, užfiksuota Vilniaus regione, nes čia didžiausi transporto srautai“, – sakė „PZU Lietuvos“ Žalų departamento direktorius Ričardas Morkvėnas.

Jo teigimu, daugiau pranešimų draudimo bendrovė gali sulaukti artimiausiu metu, nes ne visi žalą patyrę asmenys praneša operatyviai. Paprastai vairuotojai turi trijų dienų rezervą, per kurį gali kreiptis dėl eismo įvykio. Todėl tikėtina, kad apie smulkius draudiminius įvykius dalis vairuotojų bendrovę informuos ir per šią parą.

Pasak R.Morkvėno, šį rudens sezoną dėl nepalankių eismo sąlygų ir atšalusių orų vairuotojai patyrė daugiau žalos nei pernai, nes šalti orai šiais metais Lietuvą pasiekė gerokai anksčiau. Per trečiadienį ir ketvirtadienio rytą buvo fiksuojama ypač daug žiemos sezonui būdingų eismo įvykių, kurių pagrindinė priežastis – slidi kelio danga, ypač užmiesčio keliuose, sankryžose, kelių posūkiuose ir šalutiniuose keliuose. Dėl jų padaugėjo avarijų ir automobilių nuslydimo nuo kelio atvejų.

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ primena vairuotojams, kad nuo lapkričio 10 dienos visų automobilių padangos privalo būti pakeistos į žiemines. Rekomenduojama vasarines automobilio padangas keisti į nedygliuotas žiemines, kai vidutinė paros temperatūra krinta žemiau bei 7°C, tai galima sieti su šildymo sezono pradžia. Esant žemai temperatūrai vasarinių padangų gumos mišinys kietėja ir netenka stabdant svarbių savybių.

Per aštuonis šių metų mėnesius bendrovė „PZU Lietuva“ jau yra išmokėjusi 43 mln. litų pagal transporto priemonių savininkų ir valdytojų privalomojo civilinės atsakomybės bei kasko draudimo sutartis. Bendra „PZU Lietuva“ draudimo išmokų suma 2009 m. sausio–rugpjūčio mėnesiais siekia 63,99 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius