Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zloto kursas smunka šeštą mėnesį iš eilės

Zlotas euro ir lito atžvilgiu vis didesniais tempais silpsta jau 6 mėn. iš eilės ir penktadienį euro zonos valiutos atžvilgiu pasiekė naujas 4,5 m. žemumas. Už litą valiutų rinkoje galima nupirkti maždaug 1,3 zloto.
Zlotas toliau pinga.
Zlotas toliau pinga. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį popiet euro kursas Lenkijos zloto atžvilgiu buvo pasiekęs 4,4648, aukščiausią lygį nuo 2004 m. rugsėjo, vienas zlotas tuomet kainavo apie 0,77 litų. Mažiausiai zlotas lito atžvilgiu kainavo 2004 m. vasario 23 d. – apie 0,7048 Lt. Apie 17.55 val. Lietuvos laiku zlotas valiutų rinkoje kainavo 0,78 litų, rašo portalas vz.lt.

Lenkijos centrinio banko vadovas Slawomiras Skrzypekas per Lenkijos televiziją „Polsat“ sausio 22 d. tikino, kad zlotą smukdo ne fundamentalūs veiksniai, o investuotojų nenoras prisiimti rizikos, rašo Bloomberg. S.Skrzypekas taip pat teigė, kad šalies ekonomika šiemet augs lėčiau nei prognozuota – vasarį laukiama atnaujintų banko prognozių.

Jis taip pat tvirtino, kad centrinis bankas rengia naujus instrumentus likvidumui bankinėje sistemoje pagerinti ir stimuliuoti kreditų augimą.

Tačiau zloto kursas krenta jau 6 mėn. iš eilės: 2008 m. rugpjūtį euras zloto atžvilgiu sustiprėjo 3,56 proc., rugsėjį – 2,09 proc., spalį – 3,74 proc., lapkritį – 7,51 proc.. gruodį – 8,98 proc., o šiemet sausį – jau 7,67 proc.. Iš viso euro kursas nuo 2008 m. rugpjūčio zloto atžvilgiu užaugo beveik 38 proc.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius