Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žlugusių Islandijos bankų kreditoriai artėja prie susitarimo su šalies vyriausybe

Trijų didžiausių per krizę žlugusių Islandijos bankų kreditoriai artėja prie susitarimo su šalies vyriausybe dėl dalinės kompensacijos už savo investicijas.
Reikjavikas
Reikjavikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bankas Islandija

Pasak informuotų šaltinių, pagal susitarimo sąlygas dalis „Kaupthing“, „Glitnir“ ir LBI turto ir piniginių lėšų bus perduota Islandijos vyriausybei, o dar viena dalis – įvairiems investicijų fondams, valdantiems šių finansų įstaigų skolos vertybinius popierius. Manoma, kad fondams bus išmokėta papildoma kompensacija grynaisiais pinigais, naujomis obligacijomis ir akcijomis.

Kreditoriams, kurie nesutinka su tokiu susitarimu ir reikalauja visiškai padengti skolą, vyriausybė grasina nustatyti 39 proc. mokestį kapitalo išvežimui iš šalies. Šaltinių duomenimis, susitarti sutinkančių fondų išlaidos bus maždaug du kartus mažesnės.

Šių trijų bankų vertybinius popierius valdo daugiau kaip 70 investicijų fondų.

Analitikai mano, kad kompensacijos kreditoriams problemos sprendimas leis šaliai atsisakyti kapitalo judėjimo apribojimų, kurie buvo nustatyti 2008 metais ir iki šiol varžo šalies ūkio plėtrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius