-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonės dėl tolesnio pensijų kaupimo galės apsispręsti ilgiau

Valdančioji koalicija pirmadienį sutarė, kad reikia duoti daugiau laiko žmonėms apsispręsti, kaip jie toliau kaups pensiją - politikų manymu, šis terminas turėtų būti pratęstas bent iki 2014 metų sausio.
Pensininkė
Pensininkė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Per daug prieštaraujančių gal ir nebus“, – po politinės tarybos posėdžio BNS sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys yra įsitikinęs, kad terminas bus pratęstas.

„Tie žmonės, kurie apsispręs iki šių metų rugsėjo 1-osios, jiems nuo 2014 metų sausio bus taip, kaip ir pažadėta, o visi kiti galės apsispręsti iki kitų metų, ir jiems nauja tvarka bus taikoma nuo 2015 metų“, – po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio BNS sakė V.Gapšys.

Atitinkamą Pensijų sistemos reformos įstatymo pataisą siūlo darbietis-leiboristas Mečislovas Zasčiurinskas – jis siūlo leisti gyventojams sprendimą dėl pensijos kaupimo priimti iki 2014 metų liepos, o ne iki šių metų rugsėjo, kaip Seimas nusprendė anksčiau.  

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete BNS informavo, kad dėl konkrečios datos balsuodami spręs komiteto nariai, o galutinis sprendimas bus priimtas Seime.

Nuo šių metų balandžio 1 dienos galima iš antros pakopos pensijų fondų grįžti į „Sodrą“ arba pasilikti pensijų fonduose. Pasiliekantys pensijų fonduose dar gali spręsti, ar skirti papildomų lėšų kaupimui, ir taip gauti valstybės paskatą. Apsispręsti gyventojams Seimas yra leidęs iki šių metų rugsėjo 1 dienos. Nauji pensijų fondų dalyviai gali rinktis tik tu variantus – vien „Sodrą“ arba dalyvaujant antroje pakopoje skirti ir papildomų lėšų kaupimui, ir taip gauti valstybės paskatą.

Nuo 2016 metų papildomos asmens lėšomis mokamos įmokos dydis sieks 2 proc. dalyvio draudžiamųjų pajamų, iš valstybės biudžeto mokamos įmokos dydis – 2 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius