Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonės taupo ir draudimo sąskaita

Krizės neišvengė ir draudikai – jų pelnas pernai smuko 35 procentais. Tačiau tai tik pradžia, rinka traukiasi toliau, rašo „Vilniaus diena“.
Taupyklė
Vis daugiau žmonių nebeturi pinigų, kuriuos galėtų taupyti ar investuoti į draudimą. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Rinka

Per sunkmetį taupyti pradėję žmonės nebesidomi draudimo paslaugomis, kurios nėra būtiniausia prekė. Nors ne gyvybės draudimo rinka, kaip ir prognozuota, pernai augo 13 procentų, gyvybės draudimo atveju realybė pranoko juodžiausias prognozes – rinka sumažėjo trečdaliu.

Draudimo priežiūros komisijos pirmininkas Mindaugas Šalčius linkęs manyti, kad draudimo rinkos nuosmukis priklausys nuo šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) mažėjimo. „Atsižvelgiant į bendrą šalies ūkio prognozę, 10 procentų sieksiantį BVP nuosmukį, draudimo rinka turėtų mažėti dar labiau“, – įspėjo M.Šalčius. Jo nuomone, gyventojai dar labiau mažins išlaidas ne būtiniausioms prekėms. 

„Gyvybės draudimas – tai ne tik finansinė pagalba nelaimės atveju, bet ir kapitalo kaupimas ateičiai. Tačiau dabar padėtis šalyje tokia įtempta, kad žmonės priversti galvoti ne apie ateitį, o apie šios dienos poreikius. Neretai gyventojams tiesiog nebelieka lėšų kaupti“, – sakė Draudimo priežiūros komisijos pirmininko pavaduotojas Ramūnas Baravykas.

Pačios draudimo įmonės sako, kad yra nusiteikusios optimistiškai, tačiau pripažįsta, kad veiklos rodikliai prastėja.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius