-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių apetitas paskoloms – vis didesnis

Gyventojų kredito istoriją sekančios įmonės šįmet sulaukia daugiau užklausų negu prieš metus.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Gyventojai vėl beldžiasi į bankų ir greitųjų kreditų bendrovių duris, kad galėtų pasiskolinti pirkiniams, bet skirtingai nei pernai ar užpernai, palaiminama vis daugiau prašymų suteikti paskolą, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Įmonė „Creditinfo“ tikina, kad šiais metais į ją dėl žmonių, kurie nori skolintis, finansinės padėties kreipiamasi gerokai daugiau. Antai greitųjų kreditų bendrovės šįmet kas mėnesį tikrino 32 tūkst. žmonių finansinę būklę. Pernykštis mėnesio vidurkis – 22 tūkst.

Bendrovės nuomone, greitųjų kreditų rinkos lyderiai yra „SMSCredit.lt“, „General Financing“, „Credit24“ ir „MomentCredit“, mat į juos kreipiasi apie 70 proc. norinčiųjų gauti greitąją paskolą.

„Akivaizdu, kad skolintis norinčių žmonių pastaruoju metu gerokai daugiau nei anksčiau“, – aiškino „Creditinfo“ asmeninės kredito istorijos sistemos projekto vadovas Marius Zaikauskas.

Į bankus paskolos šįmet irgi kreipėsi daugiau žmonių, nors augimas mažiau įspūdingas.

Šįmet sausį–kovą bankai vidutiniškai kas mėnesį tikrino 56 tūkst. žmonių galimybes gauti kreditą. Pernai tuo pačiu metu – po 50 tūkst.

Bet skolintojai klientus nuvilia vis rečiau. Per pirmus keturis šių metų mėnesius bankai išdalijo 112 mln. litų vartojamųjų paskolų. Tai – pusantro karto daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Greitųjų kreditų bendrovės neturi bendros statistikos apie jų išduodamas paskolas. Šių įmonių atstovai tvirtina, kad pinigų ištroškusių klientų šįmet nepagausėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius